Tehničko-remontni zavod u Čačku proslavio 94 godine postojanja (FOTO)

0
1038

ČAČAK – Tehnički remontni zavod (TRZ) u Čačku obeležio je 94 godine postojanja i od osnivanja 30. septembra 1925. godine do danas ostao je deo Vojske, koji radi na održavanju vojnih sredstava koja se nalaze u operativnoj upotrebi.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Saglasnošću Državnog saveta Kraljevine Srba Hrvata i Slovenaca i odlukom čačanske opštine ustanovljeno je zemljište radi izgradnje prvih objekata na današnjoj lokaciji TRZ.

Za potrebe tadašnje vojske izgrađeni su prvi objekti TRZ: hala inženjerije, mašinske obrade, kovačnice, centralni magicin, stolarnica i bravarnica i današnja artiljerija.

Duga je to tradicija za Zavod, našu vojsku i čačansku opštinu. Sve ove godine pripadnici ustanove su prolazili razne vrste transformacija, različite organizacije ustanova i uvek je realizacija zadataka iz domena osnovne delatnosti bila na visokom nivou, te postojanje i rad TRZ se nameće kao potreba za našu vojsku – izjavio je zamenik direktora TRZ-a, pukovnik Vojkan Radonjić.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Osvrćući se na zadatke koje trenutno realizuje Zavod, uključenost u sveobuhvatnu modernizaciju Vojske Srbije, Radonjić kaže da se nameće potreba da i ova ustanova u tom kontekstu uzme svoje učešće, ali i potrebu za stalnim unapređenjem tehnoloških linija i infrastrukture Zavoda.

U toj fazi se i sada nalazimo, a rezultati tog unapređenja će se pokazati u narendom periodu, čime će Zavod još čvršće zauzeti mesto u sistemu odbrane i nastaviti sa daljim razvojem – naveo je on.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Prema njegovim rečima, u proteklom periodu TRZ je nastavio realizaciju svoje osnovne delatnosti, održavanje tehničkih sredstava Vojske Srbije, a dat je sopstveni doprinos jačanju sposobnosti vojske.

Sa realizacijom tih zadataka nastavićemo i dalje, i daćemo svoj pun doprinos daljem razvoju vojske – zaključio je Radonjić.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Za savestan i odgovoran rad, kvalitetno izvršavanje radnih zadataka i zalaganja na radu deo pripadnika zavoda ja negrađen stimulativnim merama.

Za dugogodišnju uspešnu saradnju i dat doprinos u ostvarivanju rezultata rada zavoda, TRZ Čačak dodelio je zahvalnice gradu Čačku, kompaniji “Sloboda”, Vojnotehničkom institutu Beograd, Fabrici boje i lakova “Pitura” Beograd i grafičkoj radionici “Artera” iz Čačka.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Povodom dana TRZ-a, gosti su mogli da vide prikaz dela tehničko tehnoloških mogućnosti Zavoda.

Izvor: MNA

Prethodni članakNostalgična Izložba “Ko nekad u osam“ okupila veliki broj Čačana (FOTO)
Sledeći članakKamenovan voz na izlasku iz železničke stanice u Čačku

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here