“Telekom“ kupuje čačanski “Telemark“, konačnu reč daje Komisija za zaštitu konkurencije

0
444

ČAČAK – Komisija za zaštitu konkurencije objavila je da ispituje da li bi Telekom Srbija kupovinom čačanskog Telemark sistema (Telemark Systems) narušila koncentraciju na tržištu, odnosno imala dominantan položaj u oblasti telekomunikacija.

Telekom je krajem decembra prošle godine dostavio Komisiji Pismo o namerama da kupi 100 odsto udela u Telemarku, koji nudi usluge kablovske televizije, interneta i fiksne telefonije.

Komisija je ocenila da podaci koje je dostavio Telekom Srbija, kao podnosilac prijave, nisu dovoljni za utvrđivanje dozvoljenosti koncentracije u skraćenom postupku, zbog čega će sprovesti takozvani ispitni postupak, tokom koga će utvrditi sve činjenice u vezi sa koncentracijom, navodi se na sajtu Komisije.

Telemark, koji je u vlasništvu Slobodana Markovića, poseduje kablovsko-distributivnu mrežu u Čačku, Kraljevu, Gornjem Milanovcu, Požegi, Lučanima, Guči, Kosjeriću, Baljevcu i Ušću, a u okviru Telemark sistema posluje i TV Telemark.

Telekom Srbija je prethodnih meseci kupila kablovsko-distributivne operatere Kopernikus tehnolodži, Radijus vektor, Avcom i Masko.

Kako je ranije najavljeno, to je deo strategije nazvane „Milion plus“, kojom Telekom Srbija namerava da privuče više od milion korisnika televizije i interneta.

Izvor: Beta

Prethodni članakSNS Gornji Milanovac: Vođa protesta trostruko osuđivani narkodiler
Sledeći članakPetina aerodroma “Morava“ na teritoriji Čačka, na Vidovdan prvi civilni letovi

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here