Tiodorović: Krizni štab će razmatrati obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika

7
471

Epidemiolog Branislav Tiodorović je rekao da će vladin Krizni štab za borbu protiv koronavirusa razmatrati i obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika.

Tiodorović je za Televiziju Prva rekao da je to stalna tema među članovima Kriznog štaba i da će “sigurno biti“ i ovoj sednici. On je apelovao na sve zdravstvene radnike da se vakcinišu protiv koronavirusa i dodao da i sada postoji zakonska mogućnost za uvođenje obavezne vakcinacije za njih.

Tiodorović je podsetio da je Italija uvela obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika, a da je Francuska, kako je ukazao, “na putu da to uradi i sigurno će uraditi“.

On je apelovao i na prosvetne radnike da se vakcinišu u što većem broju, jer su, kao i radnici u zdravstvu, u stalnom kontaktu s drugim osobama.

Tiodorović je rekao da će se na sednci Kriznog štaba razgovarati o eventualno novim merama protiv koronavirusa, ali i o neophodnosti poštovanja svih postojećih. On je rekao i da „blago povećenje broja pozitivnih“ nije iznađenje, jer je, kako je ukazao, popustila pažnja građana.

Sigurno je da ćemo i dalje imati blago povećanje broja pozitivnih – rekao je Tiodorović i naglasio da zbog toga nema mesta panici.

On je ponovo apelovao na građane, a posebno mlade da se vakcinišu i dodao da procenat imunizovanih u Srbiji iznosi oko 49 odsto.

Prema njegovim rečima, još pre mesec dana trebalo je da ih bude 50 odsto a cilj je da Srbija ima više od 60 odsto onih koji su primil obe doze.

Tiodorović je rekao i da je u javnosti stvoren utisak o prioritetnoj trećoj dozi vakcine, te ukazao da je treća doza predviđena pre svega za hronične bolesnike i starije kod kojih prethodne dve nisu stvorile odgovarajući imuni odgovor.

Izvor: Beta

Prethodni članakBroj novozaraženih u Čačku stagnira, u Gornjem Milanovcu raste
Sledeći članakNovak Đoković iz Tokija poslao video poruku Radmilu Mišoviću (VIDEO)

7 KOMENTARA

  1. Lela, Lela jadna li si sa tim mozgom. Šta li si čitala i koga slušala? Ko li ga je napunio glupostima.?I savet, kad pominješ doktore da ustaneš i pokloniš se.

    • Vidis, meni doktori ne trebaju i bacam pare na obavezno ZO, sto se mene tice. Mogla bi pokazati malo zahvalnosti, jer da ih ja ne placam, ko bi tebe lecio?

  2. Mani se zdrsvstvenih radnika. Posle svega vidjenog za ovu godinu ipo dana, oni mnogo bolje od vas, SALONSKIH DOKTORA , znaju sta ce da urade. Svsko odlucuje za sebe.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here