Todorović: Budžet Čačka za 2022. godinu 54 miliona evra, duplo veći nego pre pet godina

19
969

ČAČAK – Budžet grada Čačka za 2022. godinu projektovan je na 6,33 milijarde dinara ili oko 54 miliona evra, navedeno je o odluci u lokalnom budžetu koju je danas usvojilo Gradsko veće.

Prema rečima gradonačelnika Čača Miluna Todorovića, reč je o ubedljivo najvećem budžetu do sada, koji otvara novi investicioni ciklus do 2025. godine.

Pre pet i po godina kada sam došao na ovu poziciju budžet je bio skoro duplo manji. To je pre svega odraz mnogo većeg zapošljavanja. U Čačku danas ima 37.000 zaposlenih, dok je broj nezaposlenih drastično smanjen i danas ih ima 4.800 – naveo je Todorović.

Najviše novca, 2,34 milijarde dinara, sliće se u gradsku kasu po osnovu poreza na zarade. Od poreza na imovinu planiran je prihod od 770 miliona dinara.

Todorović je istakao da će u vodosnabdevanje u naredne tri godine biti uloženo 760 miliona dinara.

Tu je ogroman projekat postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, 23 miliona evra iz IPA fonda EU – naveo je on.

Ukupno 741 milion dinara biće izdvojeno za kulturu u naredne dve godine. Samo u narednoj godini iz lokalnog budžeta za kulturu će biti izdvojen 341 milion dinara i dodatnih 113 miliona iz budžeta Republike Srbije za projekat “Čačak – prestonica kulture Srbije 2023. godine“.

U budžetu je i stavka za projektno tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju Opšte bolnice i izgradnju hirurškog bloka bolnice

U poljoprivredu će biti uložen 81 milion, od čega se 67 miliona odnosi na direktne subvencije poljoprivrednim proizvođačima – istakao je gradonačelnik.

U dve predškolske ustanove čiji je osnivač grad biće uloženo 880 miliona dinara, a 220 miliona miliona u četiri u privatnom vlasništvu.

U sve vidove socijalne zaštite grad će uložiti 476 miliona dinara u narednoj godini, od čega 46 miliona za nezaposlene porodilje.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačanin sve veća uzdanica Cedevita Olimpije
Sledeći članakFantastična partija Đorđa V. Ćurčića za trijumf juniora Borca protiv Dinamika

19 KOMENTARA

 1. Sofi, u svakom delu grada ne mogu da se otvore prozori od velike količine izduvnih gasova. To je znak da je sve više vozila. A opet je to znak da svak ima i vozi auto. E sad šta treba preduzeti u tom smeru ne znam. Nisam stručan. Ja sam samo elektro inženjer. I ne umem da pametujem, samo radim, i to dobro, ono za šta sam obrazovan i plaćen.

 2. Evo ja moje misljenje da kazem. Budzet se puni kroz prodaju zemljista(jako diskubitalno jer Prijatelj MT je dobio plac koji sad prodaje za 2 miliona vise LiD.) i kroz zaduzivanje. Nameti su skocili kao nikad pre, a niko nezna gde se trosi i kako bratija trosi. Moje misljenje nastavak pljacke Cacana koje vec 30 godina traje !

 3. Bravo.
  Svaka cast. Ovo je znak da je vise investicija, jer i prihodi rastu.
  Samo napred, podrska za gradonacelnika M. Todorovica.
  Da nam budete gradonacelnik bar jos ovaj i jos dva mandata. Posle nece ni moci da uniste sta se bude napravilo.

 4. Razvaljene ulice i trotoari po gradu tačno oslikavaju zlatno doba i rekordni budžet. Oronule fasade, jadan gradski prevoz (osim sto je i takav jadan džabe za penzose, a svi ga plaćamo iz budžeta), kontejneri zatrpani smećem, ulična rasveta koja ponegde radi, nedostatak parking mesta i biciklističkih staza i svašta još nešto
  Jadan smo sirotinjski grad

 5. Daj malo para za kanalizaciju povise skole u Mrcajevcima ili bar nateraj one lele.ude iz tog naselja da malo vise postuju sebe i one oko sebe i ne pustaju fekalije na ulicu.

 6. Dobro je da ste od toga napravili zatvoreni bazen, novu bolnicu, pozorište, uradili rekonstrukciju borčeve hale i završili fudbalski stadion. Koju je to kapitalnu investiciju dobio Čačak u tih zadnjih pet godina. Bruka i sramota.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here