Todorović: Bujica nije izazvala veću štetu jer smo puno uložili u uređenje rečnih korita

2
421

ČAČAK – U gornjem toku Čemernice u subotu je palo oko 70 litara kiše po kvadratnom metru, ali te obilne padavine nisu izazvale oštećenja i probleme u donjem toku ove reke kao prethodnih godina, pa i decenija, izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije i lokalna samouprava u proteklih pet godina uložila je četiri miliona evra u nasipe i uređenje korita Čemernice, kao i Zapadne Morave kod Zablaća i Vape.

Četiri neuralgične tačke koje su postojale pre šest godina, sanirane su – naglasio je on.

On je rekao da su bujične vode uvek nepredvidive, ali da ovog puta, i pored intenziteta padavina, nisu izazvale ozbiljniju štetu. Kako je naveo, osim urušavanja mosta koji spaja Miokovce i Gornju Gorevnicu, čiji su stubovi koji su bili na suvom pali kada se potkopala obala usled proširenja korita od desetak metara koje je izazvala bujica, tokom izlivanja Čemernice i Kamenice oštećeno osam kilometara nekategorisanih makadamskih puteva i kilometar puta u Jančićima, kao i pet vikendica pored Kamenice.

Uređujemo vodotokove prvog i drugog reda. Morava je bezbedna, Čemernica u donjem toku takođe – istakao je Milun Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMarinović: Verujem da će mi rad u reprezentaciji omogućiti da napredujem kao trener
Sledeći članakZaboravljeni košarkaši Čačka: Milutin Kovačević – Mićo Gus

2 KOMENTARA

  1. Korito Čemernice je rađeno nakon poplava,mada mekan je nabačeni sloj…
    Jedini preventivni i dobar potez je čišćenne kanala od Parmenca pa nizvodno.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here