Todorović čestitao braći Teofilović na Vukovoj nagradi

0
246
Foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – Poznati čačanski umetnici braća Teofilović dobitnici su najvećeg priznanja Kulturno-prosvetne zajednice Srbije – Vukove nagrade.

Tim povodom, gradonačelnik Čačka Milun Todorović čestitao je dvojici sugrađana koji, kako je naglasio, već tri decenije na najbolji mogući način predstavljaju grad u kome su rođeni.

  • Vukova nagrada dodeljuje se za naročite rezutltate ostvarene u radu i širenju kulture. Radiša i Ratko su svojom umetnošću, koja je prepoznata u celom svetu, jedni od najvećih ambasadora grada Čačka. Sa ponosom izgovaramo njihovo prezime, srećni što su ova dva umetnika naši sugrađani. Svojim trudom, radom i neprestanim zalaganjem osvojili su muzičke scene širom sveta, ali nikada nisu zaboravljali na svoj grad. Upravo su 30 godina svog rada proslavili na sceni Kulturnog centra u Čačku, prošle godine u decembru. Oni svojom umetnošću čuvaju od zaborava stare stihove i srpsku tradiciju, a svima nama daruju svoju pesmu, na čemu smo im veoma zahvalni – rekao je Todorović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Izvor: Morava info

Prethodni članakApelacioni sud oslobodio okrivljene za ubistvo Slavka Ćuruvije
Sledeći članakPlanska isključenja struje za subotu, 3. februar

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here