Todorović: Đilas, Jeremić i Obradović će posle 3. aprila opet u narodu tražiti krivce za svoj izborni neuspeh

17
786

ČAČAK – Predsednik Gradskog odbora i član Glavnog odbora SNS Milun Todorović oglasio se saopštenjem za javnost povodom rezultata referenduma održanog u nedelju.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Rezultati nedeljnog referenduma o promeni Ustava Republike Srbije u delu koji se odnosi na pravosuđe, svakako da nisu ispunili ničija očekivanja, kako u pogledu izlaznosti, tako i što se tiče rezultata. Ipak, ono što treba podvući je činjenica da su i Čačak i Srbija većinski glasali “DA“, čime su se stvore preduslovi za temeljne promene u ovoj oblasti, a pre svega otklonio uticaj politike na izbor nosilaca pravosudnih funkcija i omogućio nastavak evro integracija.

Pokušaji pojedinih tajkunskih medija da predstave rezultate referenduma kao pokazatelj slabljenja rejtinga Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, mogu se podvesti pod onu narodnu: “Što je babi milo, to joj se i snilo“. U najmanju ruku deluje neozbiljno, moglo bi se čak reći i tendenciozno, njihovo izveštavanje (npr. Nova S), gde se kao jedan od gradova gde je većinski pobedilo “NE“ apostrofira i Čačak, mada je u zvaničnom izveštaju RIK-a jasno rečeno da je u našem gradu za “DA“ glasalo 56 %, a za “NE“ 43 % izašlih birača, (1% nevažećih).

Takođe, teško je ne složiti se, kada je reč o eventualnim nepravilnostima na glasanju u našem gradu, sa stavom Vuka Jeremića, koji naglašava u jednom svom obraćanju, a odnosi se upravo i na Čačak, da “u većim gradovima nisu mogli da ukradu, zato što je u većim gradovima bilo veće kontrole“. Tako u vodu padaju sve tvrdnje o navodnim manipulacijama, posebno ako se zna da je opozicija imala kontrolore na svim biračkim mestima.

Čačak je od vajkada važio za grad u kome stanovnici misle svojom glavom, često i mimo zvaničnog stava političkih faktora, čemu u prilog govore upravo rezultati prošlonedeljnog referenduma. Međutim, Čačani su uvek umeli da prepoznaju i nagrade one koji rade i iza čijih dela stoje rezultati, od onih koji umeju samo lepo da pričaju, a malo šta čine za dobrobit svojih sugrađana.

Uostalom, 3. april nije daleko, kada ćemo svi biti u prilici da vidimo šta o nama misle birači. Onda će Đilas, Jeremić, Obradović i njima slični, opet u narodu tražiti krivce za svoj neuspeh, a ne u sebi samima.

Predsednik GO SNS Čačak i član Predsedništva SNS Milun Todorović

Prethodni članakViše otpusta nego prijema na kovid odeljenje, na ginekologiji tri porodilje obolele od korone
Sledeći članakObradović: Vučić može sam da laže, ali ne može sam da krade, doživeo je prvi poraz u poslednjih 10 godina

17 KOMENTARA

 1. Evo ja sam zaokružio NE na referendumu a ne bih glasao za Đilasa, Jeremića i Boška ni u ludilu. Toliko o tome koliko je ovo njihova pobeda.

 2. Samo nek se tese nije zabranjeno. Ako neko izgubi Beograd Novi Sad Niš pa to je više od polovine Srbije u manjim gradovima više kradje.

 3. Da ima obraza ćutao bi. Ovako, mora da se oglasi kao i u slučaju njegovog prijatelja Stefanovića koji je još uvek ministar. O njemu su su najbolje rekli građani na utakmici sa Krkom. Inače je veliki ljubitelj Disa, kako samo recituje njegove stihove.

 4. Referendum najbolje istrazivanje javnog mnjenja. Počeli da pucaju po stavovima. U najvecim gradovima narod glasao za NE. Omrzeo ga narod da Bog sacuvaj.

  • Ako cemo tvojom logikom. Ajde ovako hipoteticki receno.
   Da je Vucic stavio na glasanje da damo Kosovo Albancima, po tvojoj logici, svi clanovi sns bi zaokruzili Da?
   Pa genije, nije bas tako. Sada je bio referendum o ustavu, na kome je ako i tako gledas, izglasano Da.
   U Aprilu se glasa za politiku i lidere, i to je sasvim druga prica.
   U aprilu narod bira sns, kao politicku partiju, a ne neke djilase, jeremice i ostale, koji se bore za sebe a ne za narod.

   • Kada je bio referendum u Makedoniji tvoj predsednik je rekao da ne bi priznao rezultate tog referenduma a izlaznost bila 37%. Sada se hvali sa rezultatom od 30%. Pametnom dosta.

 5. Javite čoveku da je izgubio i na svom biračkom mestu, to što po selima lako manipulišu sa neobrazovanim i neinformisanim narodom i što su na pojedinim biračkim mestima napumpali glasove, to je u pravu da su krivi Đilas , Jeremić i Obradović zato što su to dozvolili svojom neaktivnošću

  • Zato će u aprilu da ima puta 5 u odnosu na ovu trojicu. Džaba ste se ohrabrili. Sami sebe obmanjujete. Ali dobro. Sledi bolno prizemljenje za dva meseca.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here