Obradović: Vučić može sam da laže, ali ne može sam da krade, doživeo je prvi poraz u poslednjih 10 godina

2
463

ČAČAK – Lider pokreta Dveri Boško Obradović tvrdi da je na referendumu bilo neregularnosti na svim biračkim mestima gde opozicija nije imala kontrolore. On je ocenio da je matematički nemoguće da opcija ne pobedi u većim gradovima u Srbiji, a da to ne bude slučaj u celoj zemlji.

Obradović je na konferenciji za novinare poručio da Vučić „može sam da laže, ali ne može sam da krade“, i da u tome, kada je reč o referendumu, mora da učestvuje veliki broj ljudi, kojima je obećao da će krivično odgovarati po smeni vlasti.

Vučić je po prvi put za 10 godina, koliko je na vlasti, poražen na izborima, i to u 15 gradova i opština Srbije prema zvaničnim rezultatima Republičke izborne komisije, a plus sve druge gde sumnjamo da su rezultati referenduma pokradeni – ocenio je Obradović.

Građanima je poručio da je to dokaz da se Vučić može pobediti na izborima.

Dignite glavu, podignite radnu temperaturu, i sprmajte se za izbore 3. aprila – kako smo ih pobedili na referendumu, tako ćemo pobediti još više i na izborima 3. aprila, samo nam treba još više članova biračkih odbora iz opozicije – kaže Obradović.

Tokom prezenzacije zapisnika sa biračkih mesta iz Čačka, Šapca, Beograda, Sjenice i drugih mesta, ukazao je na nelogičnosti koje se tiču broja izašlih i glasanja, sa akcentom na to da je izlaznost bila daleko viša od republičkog proseka na mestima gde opozicija nije imala svog člana odbora.

Prikazao je i zapisnike gde su predsednici odbora potpisivali članove odbora, što je protivzakonito, kao i zapisnike gde su uz imena članova stavljali samo inicijale.

Tvrdi i da su predsednici glasačkih odbora iz redova vlasti glasali umesto onih koji nisu izašli na referendum, onih koji žive u inostranstvu ali i preminulih.

Najflagrantniji primer je biračko mesto 60 u Sjenici gde je navodno 771 glasač izašao na referendum, a pitanje je i da li 10 odsto upisanih trenutno tu živi ili je u inostranstvu. Od toga je 746 ili 99,47 odsto glasalo za ‘da’ i to je najbolja slika Vučićeve izborne krađe – rekao je Obradović.

On je ukazao da se krađa glasova na referendumu sprovodila kroz zloupotrebu prava glasanja i falsifikovanje rezultata glasanja što su, kako je naglasio, ozbiljna krivična dela.

Pozivam Tužilaštvo da postupi po krivičnim prijavama koje smo podneli protiv predsednika odbora gde sumnjamo na krađu, a ako ne postupe, jasno je da je opcija ‘ne’ pobedila – poručio je Obradović.

Izvor: FoNet, N1

Prethodni članakTodorović: Đilas, Jeremić i Obradović će posle 3. aprila opet u narodu tražiti krivce za svoj izborni neuspeh
Sledeći članakJanković (USPRS): Tim za škole doneo pogrešnu odluku, đaci treba da ostanu kod kuće

2 KOMENTARA

  1. Ja sam mislio da je Boško Obradović pametan i načitan čovek, a to sigurno i jeste, ali zbog ove njegove izjave što sam pročitao u ovom tekstu, mene on zabrinjava. Na svakim izborima ima neregularnosti pa tako i na referendumu i toga će uvek i svuda biti. Ali ovo što Boško non stop potencira-IZGUBILI SU REFERENDUM,GOTOVO JE,TREĆEG APRILA GUBI VLAST, mene baš čudi,jer Boško lupa kao otvoren prozor. Rezultati referenduma su otprilike nekih 60ak procenata za DA i 30ak procenata za NE, i Boško i dalje napinje i kaže:“Pobedili smo!“ Pa pobedili smo ako je naš izbor bio-DA. Ne znam šta se dešava,ali nije mi uopšte rezonski,ali videćemo tog trećeg aprila. A za sada kako stvari stoje,imamo zanimljiv smehotres show. Pozdrav svima

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here