Todorović o gradskom budžetu nakon rebalansa: Likvidni smo, solidni, stabilni

1
578

ČAČAK – Rebalansom budžeta grada Čačka, predviđeno je da kasa lokalne samouprave u 2022. godini raspolaže sa 7,19 milijardi dinara, što je za oko 753 miliona dinara više u odnosu na osnovnu odluku o budžetu.

Kako je nakon sednice Gradskog veća obrazložio gradonačelnik Čačka Milun Todorović, razlog za rebalan je značajno poskupljenje energenata, ali i povećanje svih ostalih troškova koji su se dogodiili u prvoj polovini godine.

Razlog su i, prema Todorovićevim rečima, znatno veći prihodi od donacija, budući da je grad po tom osnovu u dosadašnjem toku godine prihodovao 145 miliona dinara, najviše iz projekata Ujedinjenih nacija, kao i 213 miliona od Vlade Srbije.

Najviše prihoda očekuje se od poreza na zarade i imovinu, a predviđeno je da grad ove godine od prodaje zemljišta prihoduje 1,09 milijardi dinara.

Prema todorovićevim rečima, budžet je izvršen u procentu 45,27 odsto, što je, kako je ocenio, odlično, imajući u vidu da se u prvom kvartalu budžetske godine, prihodi ostvaruju u nešto manjem procentu. Na današnji dan na konsolidovanom budžetu grada Čačka nalazi se 717 miliona dinara, a kreditno zaduženje je oko 170 miliona dinara, naveo je on.

Likvidni smo, solidni, stabilni. Dugoročno, Čačak neće imati nikakvih problema sa likvidnošću i investicijama. Investicije će se razvijati u onom obimu kako se budu ostvarivali prihodi, a izvršićemo restrikciju onih troškova koji nisu neophodni – istakao je Milun Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakKapiten još dve sezone u Borcu
Sledeći članakJorović: Rad u Zvezdi velika prilika i izazov

1 KOMENTAR

  1. a predviđeno je da grad ove godine od prodaje zemljišta prihoduje 1,09 milijardi dinara. Samo prodaj majstore i to iskljucivo prijateljima, 40 miliona evra godisnje prodje kroz budjet gde te silne novce potrosite, to objasnite narodu !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here