Todorović odgovorio Violeti Marković: Nemam vremena da se bavim tuđim okršajima na društvenim mrežama

12
1171

ČAČAK – Gradobačelnik Čačka i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Čačak Milun Todorović oglasio se saopštenjem povodom pojednih navoda koje je na konferenciji za medije iznela potpredsednica GrO Narodne stranke Violeta Marković.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Za ovih skoro osam godina koliko sam na funkciji gradonačelnika Čačka, nikada nijednom rečju nisam omalovažio ili uvredio bilo kog političkog oponenta. To je princip kojeg se čvrsto držim i koji će, to odgovorno tvrdim, važiti sve dok budem obavljao javni posao.

Suprotno tome, sve ove godine bio sam meta brojnih neutemeljenih medijskih napada i hajke na društvenim mrežama, glavni akter lažnih vesti i spinovanih informacija. Nemali doprinos svemu tome dala je i gospođa Violeta Marković, koja je, pored ostalog, na društvenim mrežama blatila članove moje porodice, postavljala lažne skrinšotove sa brojem mog telefona, objavljivala izjave koje je predstavljala kao moje, a da ja sa tim nisam imao apsolutno nikakve veze, šireći brojne neistine o meni i mom radu.

Na sve to se nisam previše osvrtao, niti sam tim stvarima pridavao veliki značaj, jer smatram da sam kao javna ličnost podložniji kritici u odnosu na druge ljude, i sa tim nikada nisam imao problem. Živim i radim u realnom svetu, dostupan uvek svakom građaninu Čačka, za razliku od gospođe Marković koja živi i postoji prvenstveno na društvenim mrežama.

Gospođa Marković je javno, na konferenciji za novinare u zgradi Skupštine grada, pokušala da me uvuče u njen lični sukob sa drugom osobom za koju tvrdi da je uznemirava, zlostavlja i ucenjuje.

Čak je išla toliko daleko da je rekla da sam u stvari ja inspirator napada na nju, a kao krunski dokaz za takvu tvrdnju pokazala je fotografiju na kojoj sam ja, u društvu još nekoliko ljudi, zajedno sa osobom sa kojom očigledno ima neke neraščišćene račune. Ta teza toliko je besmislena, jer to bi značilo da treba da odgovaram za postupke bilo koje osobe koju sam ikada upoznao i sa kojom sam boravio na istom mestu.

Osim što smatram da se takav način razmišljanja Violete Marković kosi sa elementarnom logikom, ne mogu da ne zaključim da se ovde ipak radi o nečemu drugom, a to je pokušaj da se gradonačelnik Čačka i predsednik Gradskog odbora SNS, veštački ubaci u sukob dvoje odraslih, punoletnih ljudi i da to bude platforma za dalju političku kampanju gospođe, kandidata za narodnog poslanika jedne opozicione stranke, koja iza sebe nema nikakvih vrednih rezultata, niti minulog rada, sa kojim bi mogla da izađe pred birače. Gospođa Marković ima doduše, političko nasleđe, koje je takvo kakvo je, i možda je pomenuti sukob baš posledica njihovih ranijih odnosa u Srpskoj naprednoj stranci, čiji više nije član nijedna od dve strane u pomenutom sukobu.

Ne želim i nemam vremena da se bavim tuđim životima i tuđim okršajima na društvenim mrežama. Za rešavanje ličnih problema i frustracija nekada je dovoljan razgovor, a nekada i postupanje državnih organa – policije, tužilaštva i sudova.

Nema potrebe da bilo koga zastupam, niti mogu da budem odgovoran za postupke drugih ljudi, bez obzira da li ih poznajem ili ne. Moje je samo da apelujem na sve učesnike u javnom i političkom životu da vode računa kako se ponašaju, šta jedni o drugima izgovaraju i šta o drugim ljudima objavljuju na društvenim mrežama ili viber grupama, siguran da će o svakom od nas pravu ocenu dati građani, kako u javnosti, tako i na izborima.

Osuđujem svaki vid primitivizma, sa koje god strane dolazio, a posebno kada su žene meta bilo koje vrste napada.

Milun Todorović, gradonačelnik Čačka i predsednik Gradskog odbora SNS Čačak

Prethodni članakKuda za vikend? Rok svirke i nastupi di-džejeva
Sledeći članakOčajni otac devojčice koja je nestala na pet dana: Život mi se pretvorio u pakao!

12 KOMENTARA

  1. Ovo je stil obracanja I ponasanja naseg gradonacelnika. Odmereno, kulturno, neostrasceno. Takav je prema svima. Cak I prema Violeti. Dokonoj zeni. Prvoklasnoj spletkarosici.

  2. Kako okrenes spletkarosi, spletkarosice. Sve je to vrzino kolo. Na njihove komentare se ne treba obazirati. Ja cim vidim naziv(pseudonim), ne citam. Savetujem I ostalima.

  3. Gradonacelnik Milun Todorovic ovim odgovorom je pokazao da je pravi GOSPODIN. Takvog ga I znamo. Umeren, kulturan ni malo uobrazen. Prema zenama KAVALJER. Nikad nikoga uvredio nije. Treba se ugledati na njega.

  4. Da je Vučić mnogo uradio za Srbiju i da ga narod voli, on bi bio gospodin Predsednik, a pustio bi svoje interesdžije da vode predizbornu kampanju. Dačić da je nešto uradio za narod i državu, ne bi sebe predstavljao kao da ga narod nije gledao 33 godine u svim svojim nesrećama. Birači treba da kazne njihove predizborne prevare.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here