Todorović: Ogromna sreća što je “PWO“ odabrao baš Čačak

8
829

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović istakao je danas nakon postavljanja kamena temeljca za fabriku “PWO“ da je ovo veliki dan, o kome se maštalo još pre sedam godina kada je započeta izrada idejnog plana industrijske zone u Preljini.

 • Gledali smo mnogo unapred, želeli da imamo sjajne investitore, koji će graditi fabrike, zapošljavati ljude i stvarati svetliju budućnost za mlade koji će ovde ostajati i moći da razvijaju svoju karijeru. Posle sedam godina, danas počinje izgradnja još jedne velike fabrike. Radnici iz “PWO“ su već tri meseca u Čačku, već 20 inženjera radi i priprema nove radnike. Kada se završi prva faza izgradnje fabrike do proleća 2025. godine, što će iznositi 16.000 kvadrtanih metara, biće zaposleno 300 radnika. Mi ćemo moći da im dajemo kadar, a tu mislim na svršene učenike Mašinsko-saobraćajne škole, kao i studente sa Fakulteta tehničkih nauka. Dobićemo mnogo sredstava od poreza na zarade i zaista je veliko zadovoljstvo kad ovakva kompanija dođe u Srbiju, a za mene je ogromna sreća što su odabrali baš Čačak – istakao je Todorović.

Gradonačelnik Čačka naglasio je da su intenzivni pregovori sa predstavnicima kompanije trajali skoro dve godine, a velika podrška je dobijena od države, naravno Predsednika RS i Vlade RS.

 • Moram da naglasim da je lokalna samuprava učinila sve da ova kompanija bude baš u Čačku, i to i jeste naš posao. Posao lokalne samouprave je da stvara povoljan ambijent, pre svega kroz planske akte koji moraju da prođu svu proceduru, a zatim da se implementiraju na terenu, da se investira u infrastrukturu. Ovde je sva infrastruktura na visokom nivou i jedan ozbiljan investitor može da se opredeli lako za ovakvu lokaciju, iza čega stoji veliki trud i rad – zaključio je Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakUrednik čačanskog portala prijavio pomoćnika gradonačelnika zbog pretnji na Instagramu
Sledeći članakNauka na drumu Marka Kraljevića

8 KOMENTARA

 1. Bez obzira šta pišete, zapamtite
  Miluna će Čačak pamtiti, kao Ɓeograd pamti Branka Pešić, najboljeg gradonačelnika. Više je uradio nego njegovi predhodnici za 30 godina

  • Šta je to uradio? Osim što je behatonirao Čačak, a ploče plaćao kao da su od zlata. Pamtićemo ga po krpljenju rupa na putevima i gradnji kolovoza pred izbore, a toliko i traju… do izbora.

 2. Znaci da privredni razvoj Cacka zavisi od srece. Vucic „svoja dostignuca“ cesto poredi sa predhodnicima. Poredi sebe i sa Titom. Medjutim, to uopste nije uporedivo. U Titovo doba sve sto je otvarano podignuto je iz drzavnog budzeta – putevi, pruge, fabrike, bolnice …Danas Vucic otvara tudje fabrike. Fabrike koje je podigao strani kapital. Sta sa tom fabrikom ima budzet Vlade Srbije. Nista, sem sto je poklonila zemljiste i uredila infrastrukturu. Za kraj bih dodao poucnu pricu: 1972 godine je otvarana VMA – danasnja zgrada. Ta bolnica je i danas impoznantna a tek pre 50 godina. Pustanje VMA u rad i presecanje vrpce je izvrsio Nacelnik sanitetske sluzbe JNA. Mozete zamisliti. Nije ni Tito, ni drzavni sekretar za odbranu, ni predsednik Vlade, ni nacelnik Generalstaba, ni … Pre neki dan Ministar energetike je pustio u pogon trafo stanicu u Mrcajevcima. Tu trafo stanicu je trebalo da puste u pogon direktor ED Cacak i predsednik MZ Mrcajevci. Toliko o investicijama, znacaju istih i ulozi politicara.

 3. Nemci si dokazani prijatelji naseg predsednika,zato nam i jeste ovako.Oni nama GENOCID mi njima mesto za fabriku.
  Odlicna kombinacija !!!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here