Nauka na drumu Marka Kraljevića

0
116

ČAČAK – U Klubu Kulturnog centra večeras od 19:30 održaće se predavanje “Nauka na drumu Marka Kraljevića“ i promocija knjige Aleksandre Ninković Tašić “Nauka na drumu Marka Kraljevića – Munje i zmajevi“.

Mihajlo Pupin, Nikola Tesla i Milutin Milanković su obožavali Marka Kraljevića, pisali su i maštali o njemu. Nikada nisu videli neku surovost u njegovom liku, već kako pomaže nemoćnima i slabima, i samim tim oni su postajali dobri, verujući i epski ljudi, čije je srce bilo veće od uma. Njihova ljubav prema epskoj poeziji je odigrala značajnu ulogu u kreiranju njihovih ličnosti i pogleda na svet i odvela ih je na siguran put ka svetoj Srbiji. Kroz priče, anegdote i slike, koje istorija srpske nauke, stavlja na taj put hrabrosti i vrlina, put kojim je koračao Marko Kraljević, pokazuje da su posebni ljudi živeli i hodali ovom zemljom.

Gost: Aleksandra Ninković Tašić, publicista, predsednik Obrazovno-istraživačkog društva “Mihajlo Pupin“ i multikulturalni ambasador Unesko kluba Univerziteta Sorbona, i Aleksandar Gajšek, novinar i autor emisije “Agape“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakTodorović: Ogromna sreća što je “PWO“ odabrao baš Čačak
Sledeći članakGG “Čačak je naš“: Da ponovo zaživi Savet roditelja grada Čačka

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here