Todorović: Pri kraju rekonstrukcija Hadžića kuće, uskoro Muzej SPC u porti čačanske crkve

2
641
Foto: Bus plus produkcija

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da su u toku ili u završnoj fazi radovi na infrastrukturnom opremanju ustanova u sklopu projekta Čačak – Nacionalna prestonica kulture Srbije.

Juče je na platou ispred Umetničke galerije “Nadežda Petrović“ otvoren amfiteatar te ustanove, a Todorović se osvrnuo i na ostale projekte.

Rekonstrukcija Hadžića kuće ili Virerove kuće je pri kraju i u njoj će biti stalna postavka Etnografskog muzeja. Intenzivno se radi i na uspostavljanju, i to po prvi put, Muzeja SPC u porti čačanske crkve. U toku su arheološka istraživanja u dvorištu Narodnog muzeja i Međuopštiskog istorijskog arhiva. Sa Vladom Srbije intenzivno se radi na trajnom rešenju zgrade u kojoj se sada nalazi deo Policijske uprave za administrativne poslove, koje su žene Čačka kroz Kolo srpskih sestara 1919. godine započele, završile i dale na upotrebu našem gradu, da ova zgrada bude iskorišćena za potrebe kulture kao deo Umetničke galerije “Nadežda Petrović“ – naveo je on.

Kako je najavljeno, Muzej košarke trebalo bi da bude otvoren 21. marta, kada će Čačak simbolično predati ključeve Užicu, sledećoj prestonici kulture Srbije.

Izvor. Morava info

Prethodni članakKralj Čačka dobitnik godišnje nagrade Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike
Sledeći članakU požaru izgoreo kafić-kočija, jedan od novih simbola Ovčar Banje

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here