Todorović primio predstavnike FRA i ugovorio sastanak u Ministarstvu privrede

1
581

ČAČAK – Nezavisni sindikat Fabrike reznog alata (FRA) saopštio je da je u utorak održan sastanak gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića sa predsednikom Nezavisnog sindikata radnika FRA Draganom Topalovićem, predsednikom Nezavisnog sindikata Čačka Miloradom Piperom, predsednikom Asocijacije Nezavisnog sindikata Čačka Nešom Puzićem, kao i predstavnicima radnika FRA.

Kako je navedeno, teme sastanka bile su rešavanje statusa Fabrike reznog alata i i njenog opstanka.

U veoma konstruktivnom razgovoru došlo se do zaključka da fabrici treba pružiti šansu pri čemu je gradonačelnik izrazio veliku zainteresovanost da fabrika opstane, jer je i njemu želja da ista nastavi da radi i da se reše ti problemi oko 10 godina neuplaćenog radnog staža, pri čemu je istakao da će to biti regulisano uz dogovor sa nadležnim ministarstvom. Pri tome je Gradonačelnik grada Čačka zakazao sastanak pri Ministarstvu privrede za 19. februar, kome će, pored gradonačelnika Čačka, prisustvovati i rukovodstvo FRA., te predstavnici Nezavisnog sindikata radnika AD FRA, koji je i pokrenu inicijativu, Nezavisnog sindikata Čačka, ASNS Čačak, radnika FRA, kao i predstavnici druga dva sindikata. Nezavisni sindikat radnika FRA se izuzetno zahvaljuje gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću što je prihvatio naše sugestije oko dalje sudbine FRA, a za koju se naš Sindikat već godinama zalagao – navodi se u saopštenju Nezavisnog sindikata.

Na kraju saopštenja ističe se da gradonačelnik Todorović obećao da će što pre iznaći rešenje za prostorije Nezavisnog sindikata Čačka koje trenutno nisu u funkciji zbog renoviranja skupštinskog kompleksa, kako bi ta sindikalna organizacija mogla da obavlja svoju funkciju u skladu sa Ustavom i Zakonom..

Izvor. Morava info

Prethodni članakDule Radović uzeo “skalp“ ABA 2 ligašima, Kolubara nadomak Superlige
Sledeći članakVolonteri Kancelarije za mlade postavili kućice za knjige na otvorenom

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here