Todorović: Proveriću po kojoj je odluci postavljen kiosk iza zgrade “Halk banke“ u Pivarskoj

15
1986

ČAČAK – Mnogi Čačani bili su prilično iznenađeni kada su iza “Halk banke“, tik uz ćošak ograde nekadašnje “Baš bašte“ u Pivarskoj ulici, pre nekoliko nedelja ugledali kiosk za prodaju robe široke potrošnje. Takav objekat nikada se nije nalazio na tom punktu u strogom centru grada.

Sudeći po reakciji gradonačelnika Miluna Todorovića, i on je sam bio začuđen kada je video trafiku trgovinskog lanca “Moj kiosk“.

Biće provereno na osnovu koje odluke je postavljen taj kiosk koji sam prvi put video pre par nedelja. Mi još uvek nismo doneli Odluku o postavljanju privremenih objekata. Donošenje te odluke nas očekuje tokom jeseni, a JP “Gradac“ je obrađivač tog rešenja. Očekujemo da tom odlukom budu definisani uslovi postavljanja novih objekata na različitim lokacijama u gradu, ali i privremenih objekata koji dugi niz godina stoje bespravno, uzurpirajući javnu površinu u gradu. Neki od njih decenijama stoje na javnoj površini i njihovi vlasnici ne plaćaju nikakvu naknadu za to – izjavio je Todorović za Morava info.

On je naglasio da su ubuduće neće dešavati da ugostitelji na gradskoj plaži na Moravi samoinicijativno zatvore deo šetališta na kupalištu u danima kada se na tom mestu održavaju koncerti.

Komunalna inspekcija delovala je po pozivu sugrađana i preduzečaje odgovarajuće mere. Ne može bilo ko da uzurpira javni prostor i da zatvori po vlastitom nahođenju. To je javna površina i javno dobro svih nas – istaakao je Todorović.

Izvor. Morava info

Prethodni članak„Stari“ studenti tvrde da im se krše Ustavom garantovana prava
Sledeći članakProtivgradna raketa pala u dvorište i na kuću u Pranjanima

15 KOMENTARA

  1. Gradonačelniče, kad već proveravate to oko tih nelegalnih objekata, proverite i onaj na raskrsnici kod „Partizanovog magacina“ koji je „nikao“ na javnoj površini prethodnih meseci, gradilište više puta zatvarano, ali avaj, gazda zida li zida… I na kraju, priključi se čovek na struju i vodu, otvori prodavnicu i niko ništa. Pa rek’o, kad već proveravate, ako vam nije teško, da i mi, obični smrtnici, saznamo o čemu i kome se radi…

  2. Suzi tebi je IQ 22.Parking nije javna povrsina i pripada kataszarski Basti 1 maj jer bi se u suprotnom naplacivao parking od strane Javnog preduzeca.Al ti to ne mozes da razumes.

    • Doco, do pre 15 dana nije se naplaćivao parking kod Dečjeg dispanzera. Da li to znači da je reč o privatnom placu, a ne o javnoj površini. O tome gde će se naplaćivati parking odluku donosi Parking servis. Inače, kiosk se nalazi na javnoj površini, ma koliko ti to politički ne odgovaralo.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here