Todorović: Sledeće godine potpuna rekonstrukcija bolnice, fiskulturna sala za Ekonomsku, park u Atenici…

15
2557

ČAČAK – Na sajtu Grada nalazi se predlog budžeta za narednu godinu, a gradonačelnik Čačka Milun Todorović ističe da su za pojedine namene predviđena veća sredstva u odnosu na ovu godinu.

Todorović je u izjavi agenciji MNA rekao da su planirane veće subvencije za poljoprivredu, ali i završetak brojnih kapitalnih ulaganja. Istovremeno očekuje da se u narednih 15 dana sa svojim sugestijama i predlozima uključe i građani.

Budžetom za kapitalne inesticije predviđen je završetak radova u Ulici 10 i to od stare Mlekare do “Proletera“, kako bi se rasteretio saobraćaj u najužem gradskom jezgru.

Todorović kaže da je u planu i izgradnja dela Sinđelićeve ulice, ali i drugih na području grada, dodajući da bi narendih nedelja trebalo da bude usvojena saobraćajna studija.

Očekujem da i na seoskom području izvodimo infrastrukturene radove, pre svega na putnoj, ali i na kanalizacionoj i vodovojnoj mreži – naveo je on.

Prema njegovim rečima, naredne godine predviđen je završetak rekonstrukcije Opšte bolnice, kao i završetak projekta i početak izgradnje zdravstvene stanice u Ljubiću preko puta Pošte.

Planiramo da završimo i fiskulturne salu u Donjoj Trepči, kao i Bresnici sa trpezarijom, ali i da uradimo projektak i počnemo izgradnju fiskulturne sale u Trnavi. To je poslednja matična škola koja će takođe imati fiskulturnu salu za najmlađe sugrađane. Radiće se rekonstrukcija, dogradnja i nova izgradnja vrtića, predviđene su veće subvencije i za privatne predškolske ustanove – navao je Todorović.

Todorović ističe da se radi idejno rešenje i sam projekata za zatvoren bazen, a tokom 2020. atletski stadion će biti u punom formatu sa svim sadržajima.

On je izjavio da će se raditi na uređenju samog gradskog jezgra, a da će pored crkve Svete Marine u Atenici biti izgrađen veliki park.

Pored Sokolane biće izgrađena fiskulturna sala za Ekonomsku školu, a u sklopu nje će biti i prostor za borilačke sportove. Takođe, nadam se da će i čačanska Gimnazija da dobije fiskulturnu salu u dvorištu škole, završeni su svi radovi i arheološki, ostalo je da obezbedimo sredstva za tu izgradnju – rekao je Todorović.

Podseća da je u planu pribavljanje u vlasništvo gradu zgrade Halk banke za potrebe Centra za socijalni rad, kao i za ostale gradske uprave.

U Preljini je plan da se u javnu svojinu grada pribavi oko 20 hektara zemljišta kako bi se izgardio hipodrom.

Todorović poručuje da je mnogo planova za narednu godinu, ali je ubeđen da će svi biti ostvareni.

Izvor: MNA

Prethodni članakSelaković: Čačani žele bolju kulturnu ponudu, na šta se svelo Gradsko pozorište?
Sledeći članakViši sud u Čačku drugi put oslobodio optuženog za preprodaju ekstazija i amfetamina

15 KOMENTARA

 1. Ukoliko se realizuje pola ovih projekata u nekom narednom periodu, ne mora to biti godinu dana. Lista je dugacka. Ja onda imam samo reci hvale za gradonacelnika. Posebno me raduje projekat zatvoren bazen. Ovaj grad dobija poslednjih godina lepsu sliku. Mozda nije sve idealno, ali nije nigde.

 2. Postovani,mozete li resiti problem prokisnjavanja zgrade u ul.Bate Jankovica 73?Nadgradnju je izveo Raso-RAMARK,uz zloupotrebu potpisa stanara.Stanarima koji su kupili stanove u nadogradnji prokisnjava,a u stanovima ispod pucaju zidovi.Drugi problem je sto je ulica sa donje strane zgrade unistena,zbog kamiona koji doteravaju materijal za Drkeline zgrade.Sa postovanjem Sladjana Ilic

  • Ako ne i najbolji! Današnji uslovi u kojima on radi su daleko ispod onih uslova u kojima je radio čuveni gradonačelnik Veljo asfalt! Ipak je to bila ekonomski jača država, a grad neuporedivo bogatiji!

  • Jeste odlican
   -gasenje kluba sa tradicijom od 93 godina FK Borac(ostao dug 3 miliona evra)
   -Zagazdivanje Morave i Lupnjace vise od godinu ipo dana i dan danas !
   -500 miliona se zaduzio odkad dosao
   -7000 mladih otislo otkad vlada sns
   -17 miliona dinara gospoda pojede za godinu dana a Cacani im to placaju

   Treba li jos !

  • još kada bi smeo da izađe na bilo koji duel da odgovori na pitanja o zloupotrebama, krađama, zapošljavanju i neispunjenim obećanjima…
   Nema veze Zoko, zaslužila si sendvič sa skupljom salamom.

  • Ja mislim da nam je bilo mnogo bolje kad su nam pravili neke cesmice po gradu i krpili rupe po ulicama i jednom godisnje iscrtavali puteve. Jer i ne zasluzujemo bolje. Da su svi koji su bili pre njega gradonacelnici u Ca bili bar upola dobri kao on pa dokle bi mi samo dogurali. A za ove u opoziciji i koji njih podrzavaju mogu samo da ih pitam. Pa gde Vam je obraz? Bili ste na vlasti i svi znamo i kako ste dosli na tu vlast i da bi se na kraju zahvalili tom narodu vi ste ga ojadili. I sad se pojavljujete sa nekim novim idejama, a to su verovatno kako jos bolje ojaditi ovaj narod. Daleko od toga da su ovi cvece al bar su nesto uradili za ovaj narod, vi niste ni znali da taj narod postoji. Naravno samo kad vam je trebao da da glas. E moji „djonovi“ mene bi stvarno bilo sramota da budem na vasem mestu i da se pravim blesav kao da nikad nista nije ni bilo.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here