“Sadašnji aranžman sa ‘Autoprevozom’ najbolje rešenje za grad, 150 miliona godišnje nije veliki iznos“

6
1857

ČAČAK – Načelnik Gradske uprave za finansije Zoran Todosijević ocenio je da iznos od 150 miliona dinara koji Grad Čačak u vidu subvencija godišnje daje “Autoprevozu“ nije veliki i da bi on bio znatno veći ako bi grad ušao u javno-privatno partnerstvo kao što je slučaj u okolnim gradovima.

Prema ugovoru koji je Grad Čačak potpisao sa “Autoprevozom“, mesečne obaveze prema tom preduzeću su 12,5 miliona dinara, odnosno 150 miliona godišnje.

Shodno Zakonu o komunalnim delatnostima, u Čačku je osnovana komisija koja bi trebalo da definiše uslove, merila i kriterijume raspisivanja javnog poziva za koncesiju ili za neki vid javno privatnog partnerstva sa privatnim prevoznicima.

Ono što sam ja mogao da vidim i da čujem, kako okolni gradovi slične veličine, poput Kraljeva ili Kruševca, plaćaju po kilometru u okviru takve vrste partnerstva, to je puta tri u odnosu na to koliko mi plaćamo u Čačku. Zbog tog toga smatram da nam je interes da što kasnije uđemo u tu priču, jer to su iznosi koji su izuzetno veliki. Još ukoliko mi zahtevamo da u saobraćaju budu autobusi koji nisu stariji više od tri godine, to su već brojke koje idu puta četiri ili puta pet u odnosu na ono što mi trenutno plaćamo kao subvenciju. Mislim da nam je trenutni aranžman najjeftinija varijanta, ma šta neko pričao – naveo je Zoran Todosijević.

On je izveo i okvirnu računicu koja, kako tvrdi, pokazuje da je aktuelni aranžman sa “Autoprevozom“ najjeftiniji za građane Čačka.

Ako uzmemo da se od ukupnog broja penzionera koji su preuzeli kartice za besplatan prevoz autobusima “Autoprevoza“ vozi njih 30 ili 50 odsto, ukoliko bi samo dva puta mesečno odlatili i vraćali se iz grada, imajući u vidu trenutnu cenu autobuske karte, to je više od 12,5 miliona koliko mi mesečno plaćamo. Voleo bih da ne pravimo famu oko ovog iznosa od 150 miliona godišnje ili 12,5 miliona mesečno, verujte da se radi o malom iznosu – naglašava šef Uprave za finansije.

Todosijević ističe i da grad sve obaveze prema “Autoprevozu“ redovno izmiruje na mesečnom nivou.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPlanska isključenja struje za utorak, 17. oktobar
Sledeći članakSve za porodicu: Dveri pripremile prioritetne mere u oblasti socijalne i porodične politike u Čačku

6 KOMENTARA

  1. Zoran Todosijević kaze nije puno 150 miliona rsd naravno da nije kad nedaje iz svojeg dzepa. Uzimaju subvencije a gase autobuske linije za seosko podrucje !!!

      • Sta je botovi, morate da odbranite ove sta vas voze na mitinge a placeni su iz Cacanskog budzeta. Objasnite bolje sto je sve manje autobuskih polazaka za sela? Naprednjaci sto gasite sela?

    • zeljko nemoj mlatiti mnogo. provo covek je finansijski mag kako sam sebe naziva. otvorio ekolosko udruzenje na sina pa i tu malo vucka parica jer ostolo nije dovoljno. drugo Milun dise kako on kaze jer se stalno na njega poziva i on odredjuje sta i kako, a zbog toga ode clanstvo sns jer njegovo izivljavanje nece da trpe.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here