Tokom marta u Čačku iz saobraćaja isključeno 106 vozača pod dejstvom alkohola i narkotika

0
186
Foto: MUP Srbije

ČAČAK – Tokom marta ove godine na teritoriji koju pokriva Policijska uprava Čačak zabeležen je porast broja saobraćajnih nezgoda za 15 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine (46 saobraćajnih nezgoda u martu 2024, a 40 prošle godine), saopšteno je iz čačanske policije.

U ovim saobraćajnim nezgodama poginule su tri osobe, dok u istom periodu prethodne godine nije bilo poginulih. Najčešći uticajni faktor nastanka saobraćajnih nezgoda, u martu bio je vezan za neprilagođenu brzinu kretanja.

  • Kako u redovnim tako i u pojačanim kontrolama saobraćaja na putevima na području Policijke uprave u Čačku, uočeno je i sankcionisano ukupno 3.345 prekršaja, od kojih su najbrojniji prekršaji prekoračenja brzine kretanja vozila, i to 1.001, zatim 546 prekršaja nekorišćenje sigurnosnog pojasa u toku vožnje, kao i 374 prekršaja nepropisna upotreba mobilnog telefona. Iz saobraćaja je isključeno 99 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, sedmoro njih zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i 14 vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilom bez izdate vozačke dozvole – navode iz čačanske saobraćajne policije.

Izvor: Morava info

Prethodni članakTribina “Da li se čujemo?“ u organizaciji Popularne demokratije
Sledeći članakNovi domaći film na repertoaru Kulturnog centra

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here