Tomašević: Čačak je istinski grad košarke, potrebna mu je nova dvorana

1
424
Foto: KSS

ČAČAK – U nedelju uveče održan je istinski spektakl u hramu košarke kraj Morave, a o njemu je govorio generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević.

Seniorska reprezentacija Srbije bila je cenjeni gost ekipi čačanskog Borca, kojoj je pripala velika čast da na svom parketu zaigra protiv evropskog, svetskog i olimpijskog vicešampiona.

Dvorana kraj Morave je mnogo pre utakmice bila prepuna… Više od 3.000 ljubitelja igre pod obručima u gradu koji možda i najviše voli košarku u Srbiji sa oduševljenjem je pozdravilo selektora Aleksandra Đorđevića, Miloša Teodosića, Miroslava Raduljicu, Bogdana Bogdanovića i drugove…

Rezultat je, naravno, bio potpuno u drugom planu (66:97), a sjajni domaćini su imali šta da ponude i predstave talentovanu podmlađenu ekipu predvođenu novim trenerom, dosadašnjom igračkom legendom kluba Markom Marinovićem.

Činjenica je da su Čačani po ko zna koji put dokazali da su „najstručnija“ košarkaška publika na ovim prostorima zbog sjajnog navijanja koje su priredili.

Čačak je istinski grad košarke, a dvorana kraj Morave je pravi hram ove magične igre, kroz koji su prošla najveća imena naše košarke. Građani Čačka su bili sjajni domaćini i fantastična publika reprezentaciji Srbije. Kako bi i u budućnosti ovaj košarkaški grad mogao da dočekuje naše nacionalne timove i u zvaničnim utakmicama protiv drugih reprezentacija, trebalo bi da dobije novu dvoranu. Zbog svega toga, apelujemo na čelne ljude grada i nadležnih ministarstava da pomognu da se to desi, jer Čačak to sigurno zaslužuje. U narednom periodu očekuju nas kvalifikacioni mečevi za velika takmičenja u konkurenciji seniorki i seniora, interes Košarkaškog saveza Srbije je da se te utakmice igraju u gradovima širom Srbije. Međutim, FIBA ima izuzetno oštre kriterijume koje mnoge naše dvorane ne ispunjavaju, pa je potrebno da se uslovi podignu na viši nivo. Sigurno da je želja KSS da se neka od tih utakmica najboljih košarkašica i košarkaša odigra i u Čačku, kao i u drugim košarkaškim gradovima Srbije – rekao je generalni sekretar KSS Dejan Tomašević.

Izvor: KSS

Prethodni članakVelimir Ilić: Od septembra svi u zajedničku borbu protiv izvršitelja
Sledeći članakPeca Pantović: Amerikanac stiže sledeće nedelje, uskoro još dva ili tri pojačanja

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here