Velimir Ilić: Od septembra svi u zajedničku borbu protiv izvršitelja

5
3486

ČAČAK – Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić pozvao je sve građane Srbije koji su „oštećeni od javnih izvršitelja“ da se jave u centralu stranke ili kontaktiraju pravni tim Nove Srbije na mejil ili telefonom kako bi se, kako je rekao, krenulo u „zajedničku borbu protiv savremenih haračlija“.

Pravni tim Nove Srbije primaće sve građane i dokumnentaciju koja potvrđuje da su oštećeni od javnih izvršitelja. Pokrenućemo sudske postupke za otimačinu, pa ako ne uspemo da se izborimo u Srbiji, mi ćemo ići do Strazbura. Ta i tolika pljačka naroda nije normalna. Ljudi za neplaćen račun od 1.000 dinara plaćaju 20.000 i 30.000 dinara, od čega su nagrade izvršitelja najveće. Za dug od par hiljada evra prodaju narodu stanove i kuće. A pljačkaju samo sirotinju. Tajkune i mafiju koja duguje po nekoliko miliona evra niko ne dira. Njima proglase stečaj i nikom ništa, ali zato građani plaćaju ceh – rekao je Ilić na konferenciji za novinare.

On je zatražio ukidanje Infostana i naveo da je to „pljačkaška firma koje je posrednik između građana i komunalnih preduzeća“.

Kao da mi ne znamo gde je vodovod i toplana pa ne možemo račune da plaćamo tamo. Infostan je pljačkaška firma koja u dogovoru sa javnim izvršiteljima pljačka narod. Moraju da se stvore uslovi za reprogram duga, posebno kada se zna da narod jedva preživljava, a ne vama bez opomene, bez suda, bez ičega pošalju rešenje o izvršenju koje mprate da platite i nemate pravo žalbe. Oni šalju rešenja i na plaćene račune, nemilosrdno pljačkaju narod koji nema izbora i zato imate sve češća samoubistva po Srbiji. Ovaj režim ništa nije uradio, privreda mrtva, od najavljenih stranih investicija nema ništa i našli su da preko javnih izvršitelja pljačkom građana pune budžet – naveo je Ilić.

On je dodao da mu je „jedan od izvršitelja rekao da oni mesečno zarađuju na pljački naroda i po 200.000 evra.

S kim oni dele te pare? Svi izvršitelji su 0postavljeni po partijskoj liniji SNS. I imaju dogovor s njima. Ovaj režim sve radi da ojadi ovaj jadni narod, a onda da nas sa njihovih medija ubeđuje kako nam odlično ide i prikazuje blagostanje – rekao je Ilić.

On je komentarišući nedavni sastanak dela opozicije okupljenog oko Saveza za Srbiju i vlasti kazao da je „sramotno da te sastanke organizuju isti mentori i da opozicija pristaje da ide na takve sastanke“.

Vučić vam ni jotu neće izaći u susret. On će sve uraditi da očuva vlast. Jedini način borbe s njim je na ulici, ali sa jasnim ciljevima i jasnim zahtevima, a ne sa protesti koje ste pustili da propadnu zato što nemate jasne zahteve. Zato i jeste savez za Srbiju na 11, 12 odsto. Vas 12 na 12 odsto. To je ništa! U ovakvoj Srbiji, uz ovakav teror koji vlast svaki dan sprovodi nad narodom opozicija mora da ima 35 odsto. Ako nema, nema dalje priče. Ne možemo da pričamo o budućnosti s opozicijom koja ima 11 odsto! Znači da ne umete da se borite s njim. Onda gospodo idite čuvajrte ovce. Pozivam sve one koji su ozbiljno protiv Vučićevog režima da od septembra obnovimo proteste koji su propali i da ne odustajemo dok Vučić ne ode. A naravno da postoje načiini da se izborimo, ako ne u institucijama i na neregularnim i pokradenim izborima, onda na ulici. I svako ko ide kod Skota po mišljenje, u ambasadu SAD i pristaje da se sastaje sa Vučićem pod uslovima zapadnih mentora i pristaje da eliiniše uticaj Rusije iz Srbije, što im je bila jedna od tema razgovora, treba da bude precrtan kao ozbiljna opozicija. Srbiji je dosta tih koje zapad dovodi na vlast. Vreme je da Srbija sama bira. Treba da pustimo narod da on ispili lidera,a ne da se mi namećemo, pa protesti propadnu – rekao je Ilić.

On je dodao da Srbija mora da se okrene saradnji sa zemljama koje su joj stvarni prijatelji, a ne da se dodvorava onima koji su je bombardovali.

Mora jasno da se zna ko je opozicija, a ko sarađuje s Vučićem. On pravi svoju opozciju, a onda to nije prava opozicija. Nema razgovora i pregovora s njim pod patronatom zapadnih mentora. S njim samo može ulicom da se bori, ako stavrno hoćemo da napravimo normalnu državu – zaključio je Ilić.

Izvor: Info služba Nove Srbije

Prethodni članakNa terenu u Velikoj koloniji u petak utakmice mlađih kategorija Slobode i Partizana
Sledeći članakTomašević: Čačak je istinski grad košarke, potrebna mu je nova dvorana

5 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here