Todorović: Nemamo čarobni štapić za FRA, ali verujem u pozitivno rešenje

1
295

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je danas da će u sredu u Ministarstvu privrede biti održan sastanak o situaciji u Fabrici reznog alata (FRA), ali istovremeno smatra da neće sve biti rešeno tog dana.

Todorović je novinarima rekao da će sastanku prisustvovati predstavnici sindikata, kako reprezentativnih, tako i onih koji to nisu.

Interesantno je što više ne znam ni koliko sindikata ima u FRA, da li ih ima dva koji su reprezentativni ili sedam, osam koliko se pojavlje. Ali nema nikakve sujete, tu ima i radnika koji nisu članovi nijednog sindikata i naša obaveza je da pričamo i sa tim ljudima – naglasio je Todorović.

Borićemo se i dalje za FRA, poručio je on, dodajući da će se naći zajedničko rešenje na dobrobit svih zaposlenih.

Todorović je rekao i da je rukovodstvo FRA upoznato sa svim dešavanjima u Ministarstvu privrede i Ministarstvu finansija.

Posle sastanka u sredu znaćemo neke stvari, ali ne očekujem neki čarobni štapić da može sve ono što nagomilalo decenijama da reši – naveo je Todorović.

On je rekao da je u poslednje četiri godine održao preko 30 sastanaka u vezi sa situacijom u FRA sa sindikatima, rukovodstvom fabrike i predstavnicima Vlade Srbije.

Izvor: MNA

Prethodni članakObradović zaoštrava anti-migrantsku retoriku: Vlast od Srbije pravi najveći azilantski centar u Evropi
Sledeći članakMMA i K-1 spektakl na Zlatiboru

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here