Trinaest poslodavaca iz Čačka dobilo subvencije za sprovođenje stručne prakse

0
2147

ČAČAK – Zamenik gradonačelnika Čačka Vladan Milić i pomoćnica gradonačelnika za oblast zaštite životne sredine Mirjana Đoković danas su dodelili subvencije za sprovođenje mera stručne prakse za 13 poslodavaca.

Grad Čačak je za 2022. godinu za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja izdvojio ukupno deset miliona dinara. Od toga su za stručnu praksu opredeljena tri, javne radove četiri i za subvencije za samozapošljavanje tri miliona dinara.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdvojilo je još 2,9 miliona dinara za subvenciju samozapošljavanja, tako da, ukupna sredstva u tekućoj godini, za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja iznose 12.900.000 dinara.

Predstavnici lokalnog rukovodstva koji su prisustvovali dodali subvencija, naglasili su da im je izuzetno drago što lokalni privrednici i javne ustanove prepoznaju značaj mera aktivne politike zapošljavanja. Zahvalili su svim poslodavcima koji će omogućiti nezaposlenima da obave pripravnički staž, mladim ljudima koji započinju stručnu praksu poželeli puno uspeha u daljem napredovanju u poslovnom okruženju, naglasivši da će lokalna samouprava nastaviti i u narednim godinama sa ovom dobrom praksom.

Inače, donete su odluke o sprovođenju javnih radova, na osnovu kojih je pet poslodavaca angažovalo 35 nezaposlenih osoba. U toku je javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje u tekućoj godini.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPrepucavanje “Srbijašuma“ i proizvođača: Zašto je pelet tako skup?
Sledeći članakAleksa Krstić laureat nagrade “Mladi Dis“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here