Tročlani konzorcijum novi vlasnik fabrike “Sloboda aparati“

3
2863

ČAČAK – Fabrika “Sloboda aparati“, koja je proizvodila uređaje za domaćinstvo, prodata je kao pravno lice, na javnom nadmetanju u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu, koja je do sada upravljala ovim dužnikom.

Po ceni od 390 miliona dinara, vlasnik ove nekadašnje fabrike kućnih aparata, postao je tročlani konzorcijum, koga čine DOO za proizvodnju, trgovinu i usluge “Evropa CBA“ iz Čačka, kao predstavnik konzorcijuma, “Kit komerc“ DOO iz Beograda i “Trgojug“ DOO za trgovinu i posredovanje.

Predmet prodaje bilo je 15 objekata, fabričkih hala i poslovnih zgrada, koje su ili u mešovitoj svojini stečajnog dužnika ili s pravom državnine ili kao vanknjižno vlasništvo, preneo je Tanjug.

Na prodaji su bile i oprema i zalihe na lokaciji u Ljubiću, vozila i potraživnaja po osnovu otkupa 16 stanova u društvenoj svojini. Privatizacija “Sloboda aparata“ započeta je 2005. godine i nikada nije sprovedena.

Pogoni su zatvoreni 2008. godine, a 2018. Privredni sud u Čačku, proglasio je bankrotstvo preduzeća.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakTridesetčetvorogodišnjak iz Čačka bio blizu obaranja neslavnog “alkoholnog rekorda“, “naduvao“ 3,92 promila
Sledeći članakPioniri Borca plasirali se u polufinale završnog turnira prvenstva Srbije

3 KOMENTARA

  1. Dobro je da kupuju neke nove firme , a ne da jedan čovek kupi ceo Čačak. I cena je baš visoka. Objekti su svi loši , jedino lokacija vredi

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here