Trojica Čačana na završnim pripremama U18 reprezentacije Srbije

0
538
Foto: KSS

ČAČAK – Muška U18 reprezentacija, sa trojicom košarkaša Borca u timu, nastavlja pripreme za Evropsko prvenstvo (22-30. jul).

Po završetku prve faze, koja je obavljena u Vršcu, ekipa je otputovala u Niš, gde će ostati do početka takmičenja kome će biti domaćin.

Ulazimo u poslednji mini ciklus, imamo još deset dana do početka Prvenstva i otvaranja protiv Češke, 22. jula. Do tada ćemo odigrati i još jednu prijateljsku utakmicu, protiv Francuske, 17. jula. Za sada je sve išlo po planu. Najvažnije je da se i za ovo kraće vreme priprema, vidi napredak. Mislim da u svim segmentima idemo željenom smeru – kaže selektor U18 reprezenacije Srbije Nenad Stefanović.

Pred put u Niš, tim je doživeo jednu promenu. Stefanović je objasnio:

Stefan Plisnić je ostao u Beogradu, imao je neke povredice, pa je odlučeno da on ne nastavi sa nama. Tako da dalje idemo sa 14 igrača.

To su: Nikola Topić, Andrej Mušicki, Bogoljub Marković, Filip Jović, Aleksa Ristić, Ognjen Romić, Andrej Kostić, Lazar Gagić, Pavle Mišić, Mitar Bošnjaković i David Simonović, kao i trojica igrača Borca Matija Milošević, Đorđe Ćurčić i Pavle Nikolić.

Na Evropskom prvenstvu u Nišu Srbija je u C grupi sa selekcijama: Slovenije, Finske i Češke. U osmini finala se ukršta sa D grupom gde su: Grčka, Danska, Španija i Italija.

Pratimo sve selekcije, ne samo one iz naše grupe. Neke ekipe će u ovom periodu imati i neke dodatke, jer će im se pridružiti igrači iz U19 reprezentacija. Za sada se za svaku utakmicu pripremamo isto, to je jedini način. U svakom slučaju, imamo dobru grupu, gde će sve utakmice biti zahtevne. Važno je da probamo da budemo što bolje plasirani, kao bismo dalje, a posebno u osmini finala dobili nekog, uslovno rečeno, lakšeg rivala – izjavio je selektor Stefanović.

Izvor: Morava info, KSS

Prethodni članakPredavanje povodom 100 godina od rođenja slikara Božidara Prodanovića
Sledeći članakČačanskim atletičarkama dve medalje na Prvenstvu Srbije

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here