Trudnica ima opekotine na 12 odsto površine tela, za sada neće biti prevremenog porođaja

0
820

ČAČAK – Trudnica iz Čačka (31), koja je jutros pokušala samospaljivanje, stigla je oko 14 sati u UKC Kragujevac.

Ona nije životno ugrožena, potvrdila je za Kurir prof. dr Aleksandra Dimitrijević, rukovodilac Klinike za ginekoligiju i akušerstvo UKC Kragujevac.

Trudnica je trenutno u dobrem opštem stanju, vitalni parametri su joj dobri. Trudnoća je uredna, što znači da ne mora porevremeni porođaj. Beba za sada nije ugrožena. Nemamo dokumentaciju o prethodnim pregledima iz aktuelne trudnoće, tako da procenu gestacije ne možemo baš precizno da izvršimo. Na osnovu sadašnjeg ultrazvučnog pregleda, a i po nekim pokazateljima, smatramo da se radi o terminskoj trudnoći, tj. da je u devetom mesecu – kaže za Kurir prof. Dimitrijević.

Doktorka Dimitrijević dodaje da trudnica ima opekotine i da je odmah konsultovan i plastični hirurg.

Procena je da je zahvaćenosti tela opekotinama otprilike 12 odsto od ukupne površine. Biće pod nadzorom plastičnog hirurga. Trenutno čekamo psihijatra da dođe u konsuiltaciju, za sada nemamo procenu njenog psihičkog sttanja – navodi prof. dr Dimitrijević i dodala da nemaju dokumentaciju o njenim trudnoćama od ranije, već samo znaju da je ovo četvrta trudnoća po redu.

Trudnica se zapalila Bresnici u okolini Čačka, a inače je njeno prebivalište prijavljeno u Vrnjačkoj Banji.

Izvor: Kurir

 

Prethodni članakLazar Savić, student medicine iz Čačka: Moj tata se borio na Kosovu, a u subotu će sa mnom šetati na Prajdu
Sledeći članakBlago pojeftinjenje beznina i dizela

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here