Tužilaštvo u Čačku podiglo optužnicu protiv nasilnika iz Zablaća, traži zatvorsku kaznu od pet godina i tri meseca

1
1164

ČAČAK – Osnovno javno tužilaštvo (OJT) u Čačku podiglo je optužnicu protiv Gorana Vučkovića (31) iz čačanskog sela Zablaća, koji je krajem avgusta ove godine zverski, gotovo nasmrt pretukao suprugu Nikoliju (30). Optužnicom je obuhvaćeno i nasilje koje je Goran počinio prema majci Stoji, koja je od sina u krvavom piru pokušala da zaštiti snaju.

Foto: Špijunka.rs

OJT u optužnim predlogu Vučkoviću na teret stavlja krivično delo nasilje u porodici učinjeno prema supruzi i majci i krivično delo nanošenje teških telesnih povreda u sticaju prema supruzi. Tužilaštvo u predlogu za Gorana traži zatvorsku kaznu od pet godina i tri meseca.

Nismo zadovoljni ovakvim optužnim predlogom OJT iz više razloga. Pre optužnice, još u toku istražnog postupka uputila sam Višem javnom tužilastvu u Čačku predlog kojim je traženo da se razmotri da li se u radnjama okrivljenog stiču obeležja krivičnog dela ubistvo u pokušaju, međutim, navedeni predlog je odbijen. Mozda sam kao punomoćnik ostećene previše subjektivna, ali smatram da je ovakav optužni predlog OJT preuranjen – izjavila je Irena Ilić, advokatica nesrećne žene.

Osnovno javno tužilastvo predložilo je za Vučkovića kaznu od pet godina i tri meseca robije, što nije najviša zatvorska kazna za krivično delo nasilje u porodici.

Podsećamo, Goran je Nikoliju kobne noći, po povratku sa svadbe tukao letvom na kojoj je bio zakucan ekser, nesrećna žena gotovo da nije imala mesto na telu koje nije bilo izubijano. Lekari u čačanskoj bolnici su se za njen život borili desetak dana. Nesrećna žena je zadobila prelome kostiju, rebara, imala je potres mozga i unutrašnje krvarenje. U spisima punomoćnika i branioca stoji da je Nikolija po telu imala oko 20 ugriza zubima koje joj je naneo muž nasilnik. Pred veštacima je zadatak da utvrde da li joj je uvo odgrizao ili ga je otkinuo tukavši je letvom sa zakucanim ekserom. Nakon prebijanja, njeno onesvešćeno telo, bez odeće, je odneo i bacio pored kontejnera. Našle su je komšije, misleći da je neko bacio uginulu životinju.

OJT u Čačku, odnosno tužilac Jasmina Lazović, se danas nije oglasila na pitanja novinara. Ovaj slučaj pred Osnovnim sudom u Čačku vodiće sudija Darko Marković, a prvo ročište je zakazano za naredni utorak, 21. decembar. Okrivljeni Vučković se nakon prebijanja majke u supruge trenutno nalazi u istražnom odeljenju Okružnog zatvora u Čačku.

Izvor: Špijunka.rs

Prethodni članakOd korone preminuo 55-godišnji Čačanin, manje od 40 hospitalizovanih pacijenata na kovid odeljenju
Sledeći članakU Čačku manje od 10 odsto novozaraženih u odnosu na broj testiranih

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here