Tužilaštvo utvrđuje i odgovornost majke dečaka koji je izvršio masakr u OŠ “Vladislav Ribnikar“

0
518
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ „Vladislav Ribnikar“, kada je maloletnik ubio devet osoba i ranio još četvoro, od kojih je jedna osoba preminula, a kako bi se utvrdilo da li se u radnjama majke maloletnog dečaka stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz člana 193 Krivičnog zakonika.

Tužilaštvo od policije traži i da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom škole.

Tužilaštvo je, kako se navodi u saopštenju, Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M. K., da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ „Vladislav Ribnikar“, kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice maloletnog K. K. i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će, nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izveštaji Policijske uprave za grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost bez odlaganja biti obaveštena o daljem toku postupka i donetim odlukama.

Izvor: RTS

Prethodni članakDeo teritorije Čačka u utorak šest sati bez struje
Sledeći članakSportska sećanja: Juniori Železničara pre 35 godina postali vicešampioni Jugoslavije

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here