U čačanskoj ordinaciji prave individualne štitnike za zube prema otisku vilice svakog sportiste

3
1383

ČAČAK – Nekadašnji košarkaši, a sada doktori stomatologije, Aleksandar i Bogdan Jovanović, došli su na ideju, da po meri, izrađuju štitnike za zube.

Sin poznatog čačanskog zubara Aleksandra Jovanovića Špirija objašnjava zbog čega je potrebno da sportisti imaju štitnike.

Kao nekadašnji sportisti susretali smo se sa raznim povredama usana, usne duplje i zuba tokom utakmica i treninga. Zaštitnike zuba vidimo kod ljudi u borilačkim sportovima, kod pojedinih NBA igrača, ali verujte da nije loše da ostali sportisti, gde postoji neki kontakt, nose štitnike. Postoje univerzalni štitnici koje možete nabaviti u prodavnicama sportske opreme, ali mi pravimo individualne modele – ističe Bogdan Jovanović.

Da li nam možete pojasniti razliku u štitnicima?

Stomatološka ordinacija “Dr Jovanović“ pravi štitnike prema otisku zuba i vilice svakog pojedinca. Na taj način umanjujemo dimenzije štitnika, ali ne i njegovu zaštitu. Zaštita je i veća jer savršeno prijanja na zube, desni i meka tkiva sportista. Štitnici su udobniji, komforniji, omogućavaju bolje disanje i govor. Tokom meča se mogu nesmetano izvatiti iz usta i vratiti na mesto.

Kolika je verovatnoća povrede zuba sportiste koji nosi vaš štitnik?

Realno minimalna. Povrede su sastavni deo sporta, bilo da je reč o profesionalcima ili rekreativcima. Ipak, povrede zuba i usana se mogu sprečiti. Mnogi sportisti imaju fiksne proteze, i sam sam imao neugodnu povredu mekih tkiva zbog fiksne proteze koju sam nosio. Uzimanje otiska traje desetak minuta, a izrada štitnika, u našoj ordinaciji, traje do kraja dana. Mogu ga koristiti, amateri, deca i profesionalci. Svima sprečava eventualne povrede, a izrađujemo štitnike od materijala renomiranih proizvođača. Svi sportisti koji su imali određene predrasude, a koji su kod nas naručili izradu individualnih štitnika za zube, bili su prezadovoljni – konstatuje zubar Bogdan Jovanović.

Zainteresovani za izradu štitnika za zube, po meri, mogu se javiti na broj telefona stomatološke ordinacije “Dr Jovanović“ +381 69 146 58 10.

PR TEKST

Prethodni članakSEOS: Sada se jasno vidi ko oživljava projekat Jadar
Sledeći članakTeška saobraćajna nesreća u Trbušanima, poginuo vozač “pežoa“

3 KOMENTARA

  1. Svaka čast. Sve je to lepo i to je napredak. Ali treba se posvetiti i običnoj protetici. Za obične smrtnike. Da li neko, od odgovornih, zna da ako nekom smrtniku treba obična zubna proteza, a ne ona filmska, pevačka itd treba da čeka godinu dana. Ili kod privatnika 500 eur.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here