U Čačku proslavljen Savindan – krsna slava Srpskog pokreta Dveri

2
857

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri proslavila je danas u Čačku krsnu slavu stranke – Savindan.

Tim povodom izdali su saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

Savindan, krsna slava Srpskog pokreta Dveri, danas je, uz prisustvo velikog broja gostiju, svečano obeležena u prostorijama Gradske organizacije Dveri u Čačku. Odlukom Predsedništva Dveri centralno obeležavanje slave za celu Srbiju upriličeno je upravo u Čačku, a to je istovremeno bio i početak proslave velikog jubileja – 25 godina od osnivanja Dveri. Naime, pre tačno četvrt veka, o Savindanu 1999. godine, na Univerzitetu u Beogradu pokrenut je studentski časopis „Dveri” iz koga je kasnije izraslo udruženje Srpski sabor Dveri i politička organizacija Srpski pokret Dveri.

Za ovih 25 godina Dveri su prešle dug i težak put od izdavaštva, preko humanitarnih akcija, brojnih tribina i sabora srpske omladine, do političkog aktivizma u poslednjih 12 godina. Poseban trag u Čačku ostavile su televizijske emisije „Dveri srpske” i tradicionalna kulturna manifestacija „Letnje duhovne večeri”, kao i najbolji izborni rezultat Dveri u čitavoj Srbiji od 25% sa lokalnih izbora 2016. godine.

Slavi su prisustvovale brojne zvanice iz Čačka i drugih lokalnih organizacija Dveri, predstavnici čačanskih medija i opozicionih političkih stranaka, kao i jedan od osnivača Dveri Boško Obradović i dr Vladimir Dimitrijević, prijatelj i savetnik Dveri od osnivanja do danas. Prigodnom besedom obratili su se primarijus dr Milan Roganović, predsednik Dveri Čačak, Gordana Marinković Savović u ime Predsedništva Dveri, kao i domaćin slave Bratislav Simović, koji je slavu predao Aleksandru Božoviću.

Posebno je istaknuto prisustvo kolega iz drugih opozicionih grupacija u gradu i želja da se zajedničkim snagama dođe do smene aktuelne gradske vlasti na lokalnim izborima koji uskoro dolaze.

Gradska organizacija Dveri Čačak

Prethodni članakFlaša pića, parfem, koverta: Zašto lekarima nosimo poklone, kada ih plaćamo preko osiguranja?
Sledeći članakSjajni Obrenić vodio Mladost do pobede u Zemunu u dramatičnoj završnici

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here