U Čačku prošle godine posađeno 1.013 novih stabala drveća, evo koje su najzastupljenije vrste

2
390

ČAČAK – Tokom 2023. godine u Čačku je posađeno 1.013 novih stabala drveća. JKP “Gradsko zelenilo“ na teritoriji grada posadilo je 323 komada četinarskih i 690 lišćarskih vrsta.

Najzastupljeniji četinar je tuja smaragd, a posađene su 134 sadnice ovog drveta. Prate je tuja “Danica“, tuja kolumna, norveška smrča, Losonov zlatni pačempres, patuljasta smrča i evropska jela.

Lišćarska vrsta koja je posađena u najvećem broju je gorski javor, zasađeno je 189 sadnica ovog drveta. Zasađena su i stabla kuglaste katalpe, japanske trešnje, srebrne lipe, žalosnog bresta, crvenolisne šljive, bagrema, šarenoliste japanske vrbe, kuglastog bagrema, stubastog graba, američkog likvidambara, kuglastog jasena, kestena, mečje leske i srebrnolisnog javora.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU Srbiji sve manje sklopljenih brakova, a raste broj razvoda: Najveći broj razvedenih brakova trajao do četiri godine
Sledeći članakVozači, oprez: Policija pojačano kontroliše saobraćaj zbog praznika

2 KOMENTARA

  1. Postala moda da se drveće poseče i poploča dvorište da bi se kuća bolje videla… nek crknu komšije…! Predlažem da grad deli kvalitetne sadnice dugotrajnih vrsta drveća i da motiviše vlasnike dvorišta da sade i odneguju drveće umesto behatona! Neznaju šta čine sečom drveća!!!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here