U Čačku uručeni ugovori o dodeli bespovratnih sredstava za primenu naprednih tehnoloških rešenja u drumskom transportu

3
362

ČAČAK – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vsić uručio je predstavnicima 14 lokalnih samouprava ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za realizaciju projekata u okviru Programa podrške u primeni naprednih tehnoloških rešenja u oblasti drumskog transporta i saobraćaja u jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Srbije za 2024. godinu, u ukupnoj vrednosti od 200 miliona dinara.

Sredstva su dodeljena Čačku, Zaječaru, Somboru, Zrenjaninu, Užicu, Vrnjačkoj Banji, Svilajncu, Ivanjici, Priboju, Aleksincu, Rumi, Aranđelovcu, Inđiji i Mionici.

Sredstvima Ministarstva biće sufinansirana realizacija projekata koje sprovode jedinice lokalnih samouprava, a koji su usmereni na unapređenje mobilnosti, povećanje bezbednosti i životnog komfora građana kroz primenu inovacija i digitalizaciju rada javne uprave.

 • Vlada Srbije zajedno sa 14 gradova i opština investiraće ukupno 460 miliona dinara u projekte unapređenja bezbednosti dece u zoni škola, svetlosne signalizacije, parkirališta za invalide, sisteme za pametno upravljanje saobraćajem, dinamičko merenje težine vozila u pokretu i druge projekte koji ce lokalne sredine približiti konceptu – pametnog grada – istakao j Vsić.

Ministar je tom prilikom pozvao lokalne samouprave da upoznaju svoje privrednike o pogodnostima koje pruža ugovor o slobodnoj trgovini sa Kinom, koji će stupiti na snagu 1. jula.

 • Carine su u Kini od 30 do 60 odsto na određene robe. To znači da mi od 1. jula nećemo više imati te carine i da će naša roba biti 30 odsto, a negde i 60 odsto jeftinija od robe iz Makedonije, Hrvatske, Mađarske. Na našim privrednicima je da iskoriste tu šansu – poručio je Vesić.

On je rekao da aerodrom „Morava“ najveću budućnost ima kao kargo aerodrom, jer upravo sa njega će se poljoprivredni proizvodi izvoziti u Kinu.

 • Taj aerodrom treba da se koristi za ceo kraj, kao što i Ponikve treba da budu većinski kargo aerodrom – istakao je Vesić.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakU Mašinskoj školi gradi se Trening centar za dualno obrazovanje, prekvalifikacije i dokvalifikacije
Sledeći članakSDPS Čačak: Novo poglavlje u razvoju grada moguće samo uz ubedljivu podršku listi “Čačak sutra“

3 KOMENTARA

 1. Kako nije bila puna Hala??? Zasto lazete i koga lazete?!

  Sve sto je planirano to se izvrsava, svi projekti se rade postepeno!

  SNS DO POBEDE!!! MILUNE UZ TEBE SMO!

 2. Sad ste se setili dece gospodo iz SNS
  Sad ste se setili krsta i tri prsta kad je pocelo da vam dogoreva. Postavili ste mehanuzaciju za izgradju zatvorenog bazena ,da se pred izbore zamazu oci narodu.Provaljeniste odavno ,narod vam vise nista ne veruje !!! Ni halu kraj Morave niste uspeli da napunite.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here