U Mašinskoj školi gradi se Trening centar za dualno obrazovanje, prekvalifikacije i dokvalifikacije

7
1303

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović i direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija Gabrijela Grujić, zajedno sa profesorom Mašinsko-saobraćajne škole u Čačku Aleksandrom Dilparićem, potpisali su danas sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, u cilju realizacije izgradnje i opremanja Trening centra koji će se nalaziti u ovoj školi.

Vrednost investicije je 230 miliona dinara i oko 500.000 evra za opremu. Ceo iznos je opredeljen iz republičkog budžeta.

  • Trening centar će se graditi na površini od 1.000 metara kvadratnih. Umesto starog, gradiće se novi objekat sa prizemljem i spratom. Objekat će imati solarne kolektore i postojeće topla veza sa glavnom zgradom. U Trening centru će se obrazovati mladi u okviru dualnog i klasičnog obrazovanja, a realizovaće se i obrazovanje odraslih, kao što su prekvalifikacije, dokvalifikacije, obuke, kako bismo išli u korak sa savremenom privredom, koja kontinuirano obezbeđuje kadrove za svoje poslovanje, kao i radi privlačenja domaćih i stranih investicija u grad Čačak – rekao je gradonačelnik Todorović.

On je naglasio da će Trening centar moći da koriste sve škole, kao i studenti Fakulteta tehničkih nauka, a da će odeljenja Umetničkog smera u ovom objektu dobiti prostor.

  • Sve što radimo, radimo prema zahtevu privrede, a sa dualnim obrazovanjem smo počeli pre sedam godina kao grad pionir, a sada imamo i te kako čime da se pohvalimo – rekao je Todorović.

Direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija Gabrijela Grujić naglasila je da je potpisivanje sporazuma pokazatelj u koliko dobrom pravcu ide dualno obrazovanje.

  • Značajan pokazatelj je jučerašnja ceremonija polaganja kamena temeljca za “PWO“, koja je prepoznala obrazovni kapital koji se može obezbediti u Čačku. Svi koji se opredele za dualni model obrazovanja mogu u ovakvim kompanijama da se zaposle u budućnosti. Sama odluka da Trening centar bude u Čačku, pokazuje inicijativu da pomognemo svim mladima i svom radno sposobnom stanovništvu, kroz prekvalifikacije i dokvalifikacije, da koriste resurse Trening centra, sa najsavremenijom opremom usklađenom sa potrebama privrede – rekla je Gabrijela Grujić.

Ona je naglasila da u današnjem vremenu mladi ne mogu da se zaposle ukoliko nemaju razvijene kompetencije, a da bi sve to mogli da urade moraju se otvoriti vrata kompanija.

  • Grad Čačak će uraditi projektno-tehničku dokumentaciju do septembra, nakon toga će Kancelarija za dualno obrazovanje preuzeti dalje radove i nadamo se da će Trening centar biti završen do kraja sledeće godine. Bićemo brzi, efikasni i mislimo da je ovo odličan potez za razvoj grada Čačka – rekla je Grujić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPredstava “Ko igra Sonju Savić“ u Gornjem Milanovcu
Sledeći članakU Čačku uručeni ugovori o dodeli bespovratnih sredstava za primenu naprednih tehnoloških rešenja u drumskom transportu

7 KOMENTARA

  1. Masinsko-saobracajna skola ce dobiti lepsi i bolji izgled,drago mi je sto ce se u njoj izgraditi Trening centar,obzirom da je godinama unazad bila skola koja je komentarisana u losem kontekstu.Milune do pobede.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here