U četvrtak počinje Sabor trubača u Guči

1
940

GUČA – Još jedan dan je ostao do početka 59. Dragačevskog sabora trubača u Guči, na kom će se 16 najboljih orkestara boriti za prestižne saborske nagrade.

Najbolji trubači, majstori nad majstorima, najbolji KUD-ovi, pevačke grupe, zdravičari, arambaše… Spoj tradicije i modernog.

Dragačevski sabor trubača ove godine održava se od 8. do 11. avgusta. Osim tradicionalnih nastupa i takmičenja trubačkih orkestara, promocije narodnog stvaralaštva i srpske kulturne baštine, program će biti obogaćen koncertima poznatih estradnih umetnika.

Sabor će i zvanično biti otvoren u četvrtak, podizanjem saborske zastave kod Spomenika trubaču.

Ovogodišnji domaćin najveće trubačke manifestacije u Srbiji je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Tradicionalno, na bini ispred Kulturnog centra, nastupiće mladi i inostrani trubački orkestri, folkloraši uz bogat kulturno-umetnički program, a organizovaće se i izbor najlepše narodne nošnje kao i najbolje zdravice.

Na glavnoj pozornici, koja je ove godine premeštena u crkvenu portu, organizatori poručuju da je pripremljen pravi trubački spektakl – majstorsko muziciranje Saše Krstića, Dejana Jevđića (uz pratnju vokalnih solista Danice Krstić i Baneta Ševića), Dejana Petrovića i njegovog Big Benda, orkestara Bobana i Marka Markovića (uz pratnju Bilje Krstić) i Dejana Lazarevića.

I ovog puta biće održan tradicionalni ponoćni koncert trubača finalista ovogodišnjeg Sabora, kao i koncert pobednika prošlogodišnjeg Sabora.

Saborsku himnu „Sa Ovčara i Kablara“ s kojom se i tradicionalno otvara Finalno takmičenje seniorskih trubačkih orkestara, saboraši će takođe čuti iz porte gučke crkve.

Sabor će ostati veran svim dosadašnjim programskim sadržajima, ali će u zabavnom delu ponuditi posetiocima sjajne koncerte Crvene jabuke i Tropiko benda.

Novina ove godine su dve male pozornice (kod Spomenika trubaču i Poreske uprave).

Na njima će se smenjivati najbolje trube kako domaćih, mladih i seniorskih orkestara, tako i stranih orkestara.

Izvor: MNA

Prethodni članakSan o 500 evra
Sledeći članakBogat muzičko-dramski program na otvaranju Parka mladosti

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here