U Dverima i dalje ne veruju da neće biti gej parade u Čačku, najavljena “Porodična šetnja“

10
510

ČAČAK – U sedištu gradske organizacije Dveri u Čačku najavljena je “Porodična šetnja“, koja će se održati 27. septembra u 18 sati.

O tome su na konferenciji za novinare govorili narodni poslanici ove stranke Marija Janjušević i Dragan Vesović, kao i predsednik Političkog saveta Dveri Vladimir Dimitrijević.

Dimitrijević je istako da će jedna od poruka okupljanja biti i ta da Čačak ne prihvata “protivporodičnu ideologiju političkog homoseksualizma“ On je istakao da koristi ovaj termin kako bi objasnio da nije reč o pravima homoseksualaca “već o ideologiji koja je protivporodična“.

Na parade se dovode i mala deca što je u suprotnosti i sa srpskim i sa evropskim propisima. Upravo takva parada se planira za 27. septembar u Čačku – navo je Dimitrijević.

Na novinarsko pitanje da li u Dverima imaju saznanja da će parada koju najavljuju zaista biti održana, budući da su iz policije, ali iz Inicijative mladih za ljudska prava to demantovali, Dragan Vesović je istakao da takav performans nije bio najavljen ni u Kraljevu pa je ipak održan.

Mi ćemo se okupiti u petak, a da li će oni doći ili neće zavisiće od toga koliko će biti nas – poručio e narodni poslanik Dveri.

Marija Janjušević ističe da je ponosna na parolu Dveri “Porodica na prvom mestu“. Rekla je da je kao član Odbora za ljudska prava imala priliku da učestvuje na konferenciji u organizaciji Evropske komisije na kojoj je mogla da zaključi da će se u Srbiji rsditi na legalizaciji gej brakova i promociji homoseksualizma kroz udžbenike u osnovnim školama. Ona je apelovala na roditelje da dobro obrate pažnju na udžbenike svoje dece. Ona je pitala Brankicu Janković, poverenicu za zaštitu ravnopravnosti šta će učiniti da zaštiti decu čija se prava krše na gej paradama i da zaštiti prava vernika.

Da bismo zaštitili sve naše porodice mi pre svega moramo da smenimo ovu vlast – rekla je Janjušević.

Okolnost da se pojedine stranke iz Saveza za Srbiju, sa kojima su Dveri u Koaliciji, ne protive održavanju gej parada, Vladimir Dimitrijević ne vidi kao problem.

SzS je nastao kao savez koji je tehnička, a ne progranska koalicija. Cilj saveza je stvaranje političkih uslova za obnovu demokratije u Srbji, koja je narušena autokratskom vladavinom Alekksandra Vučića. To ne znači da su članovi Saveza za Srbiju istomišljenici po svim pitanjima. Glavni cilj je da se formira prelazna vlada koja će pripremiti demokratske uslove za naredne izbore kada će svako na njih izaći sa svojim programom i predstaviti se biračima – naglasio je Dimitrijević.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPredstava “Triptih o radnicima“ otvara novu sezonu Gradskog pozorišta Čačak
Sledeći članakNova Srbija: Ne dozvolimo šetnju homoseksualaca u Čačku

10 KOMENTARA

  1. Oterali su sto vredi u Dverima,sto da rade bilo sta ,zivotare pojedinci otimajy odbornicima dnevnice,Tane kupio Pasata,od novca koji su oteli od odbornika za kampanju.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here