U Galeriji “Nadežda Petrović“ otvorena izložba Nevene Hadži Jovančić

0
318

ČAČAK – Samostalna izložba Nevene Hadži Jovančić “B.O.L.T.O.P. – Better On Lips Than On Paper (Bolje na usnama nego na papiru)“ otvorena je u četvrtak u Umetničkoj galeriji “Nadežda Petrović“ u Čačku. Izložbu je u formi predavanja sa vođenjem kroz postavku otvorila istoričarka umetnosti dr Maja Ćirić.

Izložba je realizacija Nagrade publike na 26. Memorijalu Nadežde Petrović (2012) koju je Nevena Hadži Jovančić u koautorstvu sa Ivanom Šijakom dobila za rad “Pronađi uljeza ili kratak vodič za rešavanje misterioznih slučajeva (uz priručnik sa video prikazom)“. Osim te, umetnica je na istom Memorijalu dobila i glavnu nagradu – Nagradu Memorijala.

Samostalna izložba Nevene Hadži Jovančić “B.O.L.T.O.P. – Better On Lips Than On Paper (Bolje na usnama nego na papiru)“ je retrospektiva koju čini sklop od pet tematskih ambijentalnih celina sastavljenih od objekata, slika, fotografija i video prostornih instalacija, nastalih u periodu od početka osamdesetih godina prošlog veka do danas, u kojima umetnica na sebi svojstven način koji uključuje poigravanje stereotipima savremene potrošačke kulture ispituje granice predstave i stvarnosti.

Izložba je otvorena do 28. septembra.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačak u novembru dobija moderan atletski stadion, održavaće se i međunarodna takmičenja
Sledeći članakRadnici “MB Milan Blagojević“ uzeli slobodan dan da bi podržali direktora i vređali porodicu pokojnog kolege (FOTO)

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here