Čačak u novembru dobija moderan atletski stadion, održavaće se i međunarodna takmičenja

1
755

ČAČAK – U toku je rekonstrukcija, izgradnja i dogradnja atletskog stadiona u Čačku, za šta je grad opredelio 70 miliona dinara, a očekuje se da kompletni radovi budu završeni početkom novembra.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Po prvi put ćemo moderan, savremen atletski stadion, na kom će moći da se održavaju i međunarodna takmičenja. Naša želja jeste da ulažemo u infrastrukturu i stvorimo uslove za sve mlade sportiste i decu da na vežbaju, a rezultati će doći nakon toga – izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Prema njegovim rečima, radovi podrazumevaju uređenje kišne kanalizacije, drenažu, uređenje ivičnjaka, postavljanje betona, asfalta i tartan podloge.

Biće osam trkačkih staza sa svim ostalim sadržajima neophodnim za međunarodna takmičenja, bacanje kugle, koplja, skok u dalj – naglasio je Todroović.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Todorović je rekao da su brojne generacije Čačana vežbale na ovom atletskom stadionu i da su postizale velike uspehe.

Direktor Sportskog centra “Mladost” Miloš Stevanić kaže da je prilikom postavljanja tartan podloge važno da temperature u tom trenutku budu iznad deset stepeni, kako bi sve bilo kvalitetno odrađeno.

Sigurno da je ovo jedan od najvažnijih projekata sto se tiče SC “Mladost“, jer pored gradskog bazena, ovo je srce naše firme i nadam se da će građani dati doprinos da se staza očuva – rekao je Stevanić.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Mlada atletičarka Ivana Ilić, izjavila je da je vežbanje na dosadašnjoj stazi bilo teško zbog velikog broja rupa, ali se nada da će ubuduće to biti znatno lakše.

Za Ivanu sada sledi pripremni period do januara, kada kreću dvoranska prvenstva.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Tu bih volela da oborim državni rekord i uzmem medalju na Balkanskom prvenstvu, a što se tiče sezone na otvorenom očekuje me Svetsko prvenstvo u Keniji – zaključila je Ilić.

Izvor: MNA

Prethodni članakVioleta Marković: Nećemo dozvoliti da afera o subspecijalizaciji dr Tanje Stovrag zastari
Sledeći članakU Galeriji “Nadežda Petrović“ otvorena izložba Nevene Hadži Jovančić

1 KOMENTAR

  1. A iza miluna na slici dvoica preletaca iz dss-a kumovi bojovic i mladozenja petkovic. Bice to odlicna staza kad oni tuda potrce za sns-om. Otvori se zemljo sta docekasmo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here