U gradskom parku zasađeno 50 sadnica drveća

9
549

ČAČAK – Radnici JKP “Gradsko zelenilo“ zasadili su danas u gradskom parku 33 stabla belog bora, sedam stabala smrče i 10 stabala kuglastog javora. To je dodatnih 50 stabala na 600 već postojećih u Gradskom parku.

Akciji je prisustvovao i gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Drvored će, na neki način, deliti Ulicu Veselina Milekića od parkovske oaze, tako da će pomoći i smanjenju aerozagađenja, naročito u ovoj urbanoj zoni grada. Formiranje zelenih koridora i sadnja drvorednih sadnica će i vizuelno i funkcionalno odvojiti saobraćajnicu, tako da će naši sugrađani koji uživaju u velikom parku biti odvojeni od buke i saobraćaja – rekao je gradonačelnik Todorović, naglasivši da je cilj gradske samouprave da se na godišnjem nivou zelene površine našeg grada obogate sa 2.000 sadnica.

Todorović je podsetio da je teritorija Čačka u proteklih pet godina oplemenjena sa oko 5.000 zasada, uglavnom kroz akciju “Naša šuma, naša briga“, od čega je 1.000 sadnica doniralo domaće preduzeće “PS Fashion“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU Čačku svaka svaka deseta testirana osoba zaražena koronom
Sledeći članakKonvencija Patriotskog bloka u Čačku: Majke će biti u centru pažnje državne politike, a porodilišta postati hoteli sa pet zvezdica

9 KOMENTARA

  1. Bicu vrlo blag, Milune tebe zovu secikesa u centru nema nijednog drveta i sad si dosao da posadis koje drvo i da se slikas. Da ti je stalo do prirode i do zelenila ti bi ovo uradio bez kamera i bez tvojih partijskih parazita ! Hvala na objavu komentara.

    • Svako drvo znaci, sume su pluca PLANETE ne samo grada. Ali da li znate koliko podzemno neke vrste drveca imaju korenje, a gradovi su danas veoma urbanizovani i savremeni, tok zivota zahteva mnoge podzemne instalacije. Koren drveta sto se vise siri pomera instalacije i kida, podilazi pod zgrade i podize temelje. Sto nimalo nije bezazleno. Niko drvece po gradu ne sece iz hira vec iz bezbednosnih razloga. Zbog toga se formiraju manji parkovi, zone gde nema zgrada i vecih podzemnih instalacija. Kao sto se na staro mesto gde su bila velika stabla sade manje vrste drveta koje nece stvarati veliki koren.

  2. Dovoljno je voziti automobil po ulicama našeg grada i videti kakva je vlast. Sve ulice propale, pune rupa. Ova vlast je uvela i krpljenje rupa sa behaton kockama. A o opterećenosti vodovodne i kanalizacione mreže videli smo sve posle ove zadnje kiše. O parkiranju i gužvama nema potrebe da se priča. Svaki objekat koji su rekonstruisali ili pravili kasnio je po nekoliko meseci i koštao je mnogo više od realnog. O stranačkog zapošljavanju može knjiga da se napiše. O njihovom kadru dovoljno je uporediti imovinsko stanje pre stupanja na funkciju i sada. A diplome kriju.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here