U Mrčajevcima puštena u rad nova trafostanica, spas za 17 čačanskih sela

17
1671

ČAČAK – Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović pustila je danas u rad danas, u prisustvu gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića, novoizgrađenu trafostanicu u Mrčajevcima koja će omogućiti sigurnije snabdevanje električnom energijom za stanovnike u ovom kraju.

 • Ova trafostanica je izuzetno važna za sve ljude koji žive ovde i u okolnim mestima. Sigurnije i pouzdanije snabdevanje električnim energijom dobiće više od 13.500 stanovnika, kao i dosta mladih privrednika, ratara, voćara i stočara koji doprinose razvoju ovog kraja – rekla je ministarka.

Ona je naglasila da je kvalitetnije snabdevanje građana cilj zbog kojeg je država započela istorijska ulaganja u niskonaponsku mrežu u celoj Srbiji.

 • Građani imaju direktan dodir sa niskonaponskom mrežom i zbog toga smo započeli istorijske investicije prošle godine kako bi osigurali bolje i pouzdanije snabdevanje da bi smanjili prekide u napajanju posebno kada počne nevreme ili druge nepredviđene situacije – rekla je Đedović Handanović.

Đedović Handanović je istakla da je u prethodnih godinu dana izgrađeno ili zamenjeno više od 720 trafostanica širom zemlje.

 • Danas smo pustili u rad novu trafostanicu i zahvalna sam ljudima na strpljenju i razumevanju, a mi smo završili ono što smo građanima obećali. Svi ovde ugrađeni transformatori su proizvedeni u Srbiji. U Pakovraću je u toku završatak izgradnje nove trafostanice. U toku su nikada veća ulaganja u niskonaponsku mrežu u Čačku, svemu onome što znači život za građane – rekla je ministarka.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da su meštani Mrčajevaca duže od pet decenija čekali izgradnju nove tranfostanice.

 • Ovo je spas za 17 mesnih zajednica, stiču se uslovi i za povećanje kapaciteta. Od sada će 13.500 korisnika imati sigurnije snabdevanje a očekujem da će taj broj biti i veći. Slična ulaganja planirana su i na drugim lokacijama koja će biti od velikog značaja za građane. Rekordnih 1,3 milijarde dinara resorno ministarstvo ulaže u elektrifikaciju i zasita sam zahvalan na ovoj dobroj saradnji koju imamo sa njima – naveo je gradonačelnik Čačka.

Izvor: Morava info; Foto: Dragan Karadarević

Prethodni članakStanisavljević pred meč Borca 1926 i Tutina: Pozivam Čačane da budu uz naše igrače
Sledeći članakMlađi pioniri Čačka 94 učestvovali na turniru u Bajinoj Bašti

17 KOMENTARA

 1. Ministarka dokazala da zna da pritisne dugme! Eto, u inat svim nevernicima koji tvrde da je nekompetentna. Njenu kompetentnost najbolje bi mogao da potvrdi pesnik Kaloserović, „koji dok se rukuje u oči je gleda, radi odnosa, a i radi reda.“

 2. Prelepo je videti ova ozarena lica stanovnika Mrčajevaca u Milunovoj kampanji. Zamislite gradonačelnika koji je pola godine u kampanji a nikako da završi stadion, bazen, halu, hipodrom, fakultet, kuglanu i ostalo što je obećao pre 4 godine

  • Polako. Ne može za 8 godina da izgradi sve ono sto 40 godina nije bilo izgradjeno. Zašto ste toliko zli? Koliko je uradjeno? Samo zao čovek može da kaže da u gradu nije izgradjeno više nego ikada. Počev od Autoputeva, fabrike, infrastrukture, biblioteke, fiskulturnih sala, uredjenja gradskog jezgra, muzeja, fasada….

   • Ma uhvatila Pavlovu tetku prpa, ne pomažu ni Ozon ni alkos Buljo. Pola liste mu besno što je stavio Stojana i Stojanovu rodbinu na prvih 15 mesta. Polako samo.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here