U NSZ uručeni sertifikati nezaposlenim osobama sa invaliditetom

0
347

ČAČAK – Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) – Filijala Čačak organizovala je danas dodelu sertifikata nezaposlenim osobama sa invaliditetom, polaznicima obuke za cvećara-aranžera.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Dvomesečna obuka za šest nezaposlenih lica u statusu osobe sa invalidtetom realizovana je saradnji sa agencijom za obrazovanje “Akademija“ i cvećarom “Gerber plus“ iz Čačka.

Obuke za tržište rada se organizuju u cilju podizanja nivoa konkurentnosti i unapređenja zapošljivosti nezaposlenih lica iz kategorija teže zapošljivih, među kojima se izdvajaju osobe sa invaliditetom.

Jedna su od značajnih mera aktivne politike zapošljavanja, utvrđenih Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja i deo su paketa usluga za osobe sa invaliditetom.

Dvadesetdvogodišnja Marija Ćurčić na evidenciji NSZ nalazi se od novembra 2016. godine.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Ističe da je zadovoljna obukom i da je stekla veliko iskustvo za aranžiranje cveća.

Do sada nigde nisam radila, ali zahvaljujući obuci stekla sam veliko iskustvo u oblasti cvećarstva. Ako se ukaže prilika nadam se da ću dobiri neki posao u cvećari – istakla je Ćurčić.

Direktor Filijale NSZ u Čačku Saša Obradović, rekao je da je ove godine 81 osoba sa invaliditetom dobila posao.

Napravljen je pomak, zahvaljujući zakonu o zapošljavanju osoba sa invaliditetom, ali i subvencijama koje država neprestano daje – istakao je Obradović.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Vlasnik agencije za obrazovanje „Akademija“ Dragana Grbović, izjavila je da je ove godine rađeno 20 obuka za osobe sa invaliditetom, koja je trajala od polovine oktobra do početka decembra.

NSZ opredelila je šest polaznica i bile su redovne, a znamo da je invaliditet jedna od barijera za učenje odraslih. Nadam se da će im ova obula omogućiti da konačno dođu do nekog posla – navela je Grbović.

Izvor: MNA

Prethodni članakRoditelji slučajno saznali da su huligani nekoliko puta provalili u vrtić “Boško Buha“, reagovala lokalna vlast
Sledeći članakKošarkaška ekipa OŠ “Vuk Karadžić“ prvak Srbije, u martu ih očekuje Školsko svetsko prvenstvo u Zadru

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here