Roditelji slučajno saznali da su huligani nekoliko puta provalili u vrtić “Boško Buha“, reagovala lokalna vlast

0
771

ČAČAK – Nakon nekoliko provala huligana u vrtić “Boško Buha”, tri puta u sedam dana, predstavnici Predškolske ustanove “Radost” i Grada dogovorili su da se u ovom objektu poveća bezbednost.

Iako su provale huligana u poslednje vreme bile učestale, roditelji su za njih saznali slučajno, na roditeljskom sastanku na kojem je tema bila Dečja olimpijada i dodela paketića za Novu godinu. Niko ih iz vrtića o tom incidentima nije zvanično obavestio, što je kod većine roditelja izazvalo revolt.

Vaspitačice su rekle da je bilo nekoliko provala u vrtić, da su provalnici razbili staklo, koristili toalete, kao i da su otuđili određene stvari, ali da nije precizirano o čemu je tačno reč. Deca su, kao i svakoga jutra ulazila u vrtić i bila smeštana u svoje sobe.

Nakon pisanja medija reagovao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Urgentno ćemo postaviti video nadzor i popraviti osvetljenje u ovom vrtiću, s obzirom na to da je bezbednost dece najbitnija i da ovakve stvari ne smemo dozvoliti – rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović za onlajn izdanje “Čačanskog glasa“.

Direktorka PU “Radost”, kojoj pripada vrtić “Boško Buha”, Vera Jovanović, rekla je da se u poslednje vreme učestalo dešavalo da nepoznata lica u toku noći ulaze u vrtić, pri čemu, kako je istakla, nije bilo oštećenja i krađe, ali su oni boravili u tom prostoru iz nepoznatih razloga. Ona je naglasila da je o svakom incidentu bila obaveštena policija, čiji su službenici izlazili na lice mesta.

Dodatno smo pojačali postojeće osvetljenje, promenjene su sve brave na svim ulaznim vratima, obavešteni su i čelnici Grada, koji će obezbediti sredstva da se ugradi video nadzor u najskorije vreme – rekla je direktorka PU Radost, ali i naglasila da deca nijednog trenutka nisu bila ugrožena.

Ono što je najvažnije, bezbednost dece ni jednog trenutka nije bila ugrožena, jer upadi u vrtić su se dešavali tokom noći. Ujutru, u pola šest, kada dođu spremačice i vide ako ima nekih tragova, prljavog poda ili tome slično, one su to već očistile dok ne stignu deca. Iskreno se nadam da će preduzete mere doneti rezultatate i da više nećemo imati ovakvih neprijatnosti – navela je ona.

Zbog toga što su mnogi roditelji o ovim incidentima čuli sasvim slučajno, ili zaključili onda kada su videli uniformisane policijske službenike pored vrtića, na naše pitanje da li je ipak trebalo roditelje obavestiti o provalama koje se dešavaju već mesečak dana unazad, direktorka je odgovorila:

Ja imam informaciju da su glavni vaspitači obavestili roditelje, kao i vaspitači u grupama. Moguće je da ima neki sporadičan slučaj da roditelj nije obavešten, ali većina jeste obaveštena o ovim situacijama, kao i da nije bilo krađe, niti bilo kakvih drugih oštećenja – rekala je Jovanović.

Ona je za onlajn izdanje “Čačanskog glasa“ rekla da vrtići koji pripadaju ovoj predškolskoj ustanovi nisu pokriveni video nadzorom, ali, kako je rekla, nije bilo ovakvih incidenata osim u vrtiću “Boško Buha“. Ipak, istakla je, da bi bilo poželjno da ustanove ovakvog tipa imaju video nadzor.

Gradonačelnik Todorović rekao je da zbog situacije koja se dogodila u ovom vrtiću, video nadzor će biti što pre postavljen, ali u planu lokalne samouprave je da se to učini I u drugim vrtićima u budućem periodu.

U narednom periodu, zajedno sa direktorkama predškolskih ustanova donosićemo odluke po prioritetima, i vrtiće “pokrivati” video nadzorom kako bi se upravo ovakve situacije predupredile – rekao je Todorović.

Izvor: Čačanski glas online

Prethodni članakProizvod čačanske kompanije proglašen najboljim na tržištu Francuske
Sledeći članakU NSZ uručeni sertifikati nezaposlenim osobama sa invaliditetom

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here