U oktobru ponovo na repertoaru predstave Gradskog pozorišta Čačak

2
150

ČAČAK – Gradsko pozorište Čačak u oktobru ponovo otvara vrata za svoje gledaoce i započinje novu pozorišnu sezonu. Usled epidemije virusa kovid-19 od marta se nisu igrale predstave u produkciji ovog pozorišta.

Prva predstava koja će se naći na oktobarskom repertoaru je „Ostrvo“ i igraće se 7. oktobra.

Ujedno, ovim igranjem se obeležava i važan jubilej druga godišnjica od izvođenja prve predstave Pozorišta “Triptih o radnicima“, čime je ova ustanova počela sa radom. Roman “Ostrvo“ napisan je pre više od četrdeset godina, ali ne gubi na aktuelnosti jer obraćuje bezvremenske teme, preispitivanje ljudske duše. Meša Selimović u romanu “Ostrvo“ kroz dvoje protagonista Ivana i Katarinu, bračni par koji živi na ostrvu, uspeva vrlo vešto, svedenim sredstvima, da obradi pitanja: ličnih granica, otuđenosti, slobode, smisla postojanja, ljubavi, odnosa prema bližnjima… – kaže direktor Gradskog pozorišta Bratislav Janković.

Predstava „Životinjska farma“ imaće dva izvođenja – 17. i 24. oktobra. “Životinjska farma“ jedno je od sto najznačanjih književnih dela ikada napisanih i najčitanija Orvelova knjiga uz “1984“.

Istorija ljudske civilizacije može da se posmatra kroz prizmu odnosa tlačitelja i potlačenih. Kroz epohe, odnos je uglavnom bio isti: mala grupa ljudi vlada nad većinom i sve besramnije počinje da grabi za sebe dok većina prećutno odobrava – ističe Janković.

Tokom predstave obavezno je nošenje maski, a pre predstave dezinfekcija ruku kako bi se poštovale preporučene epidemiološke mere i kako bi se predstave izvodile. Broj mesta je smanjen i na vreme uzmite vaše karte. Sva tri igranja izvode se u velikoj sali Gradske biblioteke “Vladislav Petković Dis“, sa početkom u 20 časova.

Ulaznice po ceni od 400 dinara mogu se kupiti na info pultu Biblioteke svakog radnog dana.

Izvor. Morava info

Prethodni članakPromocija monografije o borovnici, autora dr Aleksandra Leposavića i dr Darka Jevremovića
Sledeći članak“Tri plus“ kartica zaživela i u Lučanima

2 KOMENTARA

    • Nagrada na festivalu Joakim Vujić za reditelja Juga Đorđevića i glumca Aleksandra Đinđića za rad na predstavi Triptih o radnicima dovoljno govore o tome kako je ova ustanova vođena na samom osnivanju. Pri tom da istaknemo da se jedna predstava po prvi put našla na ovom pozorišnom festivalu, a da je bilo gostovanja u Puli, Narodnom pozorištu u Beogradu… Kritike bez argumenata.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here