U Ovčar Banji punkt za iznajmljivanje mauntin bajkova, pri kraju obeležavanje transverzale za planinare

6
901
Ulaganja u aktivni turizam: Vojin Jakovljević

ČAČAK – U Ovčar Banji će u narednih petnaestak dana biti postavljen punkt za iznajmljivanje mauntin bajk bicikala, a privode se kraju i radovi na obeležavanju planinarske transverzale u dužini od 35 kilometara, izjavio je direktor Turističke organizacije Čačak Vojin Jakovljević.

Prea njegovim rečima, u toku su radovi na renoviranju parka u Ovčar Banji i postavljanje teretane na otvorenom u tom turističkom mestu.

Nova ponuda koja će zaokružiti turističku ponudu Ovčarsko-kablarske klisure je bajk trejl staza, koja će biti jedna od najdužih staza te vrste u Srbiji, sa ukupnom dužinom od oko 150 kilometara na teritoriji grada. Postavićemo i punkt za inzajmljivanje mauntin bajkova u Ovčar Banji, tako da će turisti koji budu želeli da se bave aktivnim turizmom imati mogućnost da koriste i tu ponudu. Sredstva su dobijena na konkursu Ministarstva turizma u iznosu od milion dinara. Trenutno se izvode radovi na postavljanju kućice i očekujemo da će rent-a-mauntin bajk servis biti u ponudi – navodi Jakovljević.

On je istakao i da se bliže kraju radovi na tranverzali za planinare, jedinstvene u Srbiji.

To je nešto što su planinarska društva tražila u prethodnih deset godina. Ove godine započeli smo radove na obeležavanju transverzale koja će se preko Ovčarsko-kablarske klisure, Ovčara i Jelice spustiti u sam centar Čačka. Dužina te staze biće 35 kilometara – kaže Jakovljević.

Dirrektor Turističke organizacije najavio je da će novoizgrađeni Park mladosti biti “prava atrakcija“ za letnje programe koji će se održavati svake godine.

Već imamo planove da nekoliko važnih manifestacija preselimo na Moravu. Čačak se otvara prema Moravi – naglasio je Vojin Jakovljević.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMilanovčanka spremna za “Trku divova“ na Alpima, ultramaraton od 356 kilometara
Sledeći članakU zemlji košarke, iz grada magije pod obručima

6 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here