U petak i subotu na Gradskoj plaži četvrto izdanje Festivala vina “West Wine Fest“

1
2140

ČAČAK – U petak i subotu, 7. i 8. jula, u Čačku se održava četvrto izdanje festivala vina “West Wine Fest“. Na Gradskoj plaži na Moravi posetioci će imati priliku da degustiraju vina iz Srbije i regiona i uživaju u letnjoj večeri u jednom od najlepših delova grada.

Kako navode organizatori, na ovogodišnjoj manifestaciji pripremljen je bogat umetnički i muzičko-zabavni program. Posetiocima će se predstaviti Aleksandar Stajić, umetnik koji svira četiri instrumenta, plesači iz Plesnog kluba “Luna“, Nautilusi, Poco Rubato, DJ Urban i, kao poseban doživljaj, u piknik zoni će renomirani muzičari muzicirati na harfi.

Tokom oba dana trajanja festivala, početak programa je predviđen za 18 časova i trajaće do 23.

Ove godine predstaviće se preko 30 vinarija, vinoteka i destilerija, a biće prezentovana i gastoronomska ponuda seoskih i drugih poljoprivrednih gazdinstava. Pozivamo sve zainteresovane da posete događaj, dođu po svoju kapljicu istine i budu deo vinske kulture – navode organizatori.

Festival “West Wine Fest“ organizuju Turistička organizacija Čačka i udruženje “Ljubitelji vina“, uz pokroviteljstvo grada Čačka.

Izvor: Morava info

Prethodni članakŠtetu od poplava prijavilo 100 domaćinstava sa teritorije Čačka
Sledeći članak“Fašistoidna retorika Martinovića, pod hitno mora biti smenjen“

1 KOMENTAR

  1. Zanimljivo je i to što festival uključuje lokalne vinarije, vinoteke i destilerije, što pruža izvanrednu priliku za promociju domaćih proizvođača i njihovih proizvoda. Takođe, gastronomska ponuda seoskih gazdinstava ističe važnost lokalne proizvodnje i tradicije. Kroz ovakve događaje, grad Čačak ne samo da promoviše vinsku kulturu, već i jača lokalnu zajednicu i turizam. Zaista, „West Wine Fest“ je primer kako festivali mogu biti platforma za okupljanje zajednice i slavljenje lokalnih specijaliteta.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here