U ponedeljak zaprašivanje komaraca u Čačku i okolini

0
209

ČAČAK – Posle nekoliko odlaganja zbog nepovoljnih vremenskih uslova, treće ovogodišnje suzbijanja odraslih formi komaraca na teritoriji grada Čačka zaprašivanjem iz vozila sa zemlje planirano je da bude obavljeno u ponedeljak, 11. septembra, u vremenu od 18 do 21 sat.

Aktuelna vremenska prognoza za taj dan je povoljna. Koristiće se preparati AQUA K-OTHRINE i DELTASECT 1,2 ULV, neškodljivi za ljude i toplokrvne organizme. Upozoravaju se pčelari da u navedenom periodu preduzmu sve neophodne mere za zaštitu pčela. Ako pčele nije moguće izmestiti iz zone tretmana, neophodno je preduzeti sledeće radnje: noć pre tretmana pčele treba zatvoriti, ventuse na košnicama ostaviti otvorene, ispod poklopne daske u hranilice sipati čistu pijaću vodu, poletište suziti rešetkom da bi se sprečilo izletanje pčela, ujutru nakon tretmana poletne daske oprati čistom vodom.

Zaprašivanje će vršiti radnici preduzeća „Visan“ iz specijalizovanih vozila, na širem području teritorije grada, od Međuvršja do Katrge sa leve i Goričana sa desne strane Zapadne Morave, na terenima gde ima stajaćih voda i gde je primećena pojačana aktivnost odraslih formi komaraca, kao i na gradskoj teritoriji. Posebno će biti tretirani Košutnjak, nekadašnja deponija Prelići, prostor duž korita Ateničke, Lozničke i Trnavske reke, prostor Sportskog centra „Mladost“, teren oko kanala za navodnjavanje…

Nadzor nad ovim poslom vršiće zaposleni u JKP „Komunalac“ – RJ „Zoohigijena“.

Ukoliko bi planirano zaprašivanje usled meteoroloških uslova bilo otkazano, javnost će biti obaveštena.

Prethodni članakČetvrti trijumf u nizu za Borac 1926
Sledeći članakSniženja cena za 20 proizvoda ne mogu da izleče inflaciju u Srbiji, hrana skuplja za 21 odsto

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here