U subotu ekološki protest na Gradskom trgu u Čačku

6
1055

ČAČAK – U okviru ekološkog karavana, SEOS i Kreni-promeni u subotu, 26. marta, u 19 sati organizuju protest na Gradskom trgu u Čačku protiv istraživanja i eksploatacije litijuma i bora na teritoriji Srbije.

Na skupu će govoriti: Ljiljana Bralović, dr Duško Brković, Jevđenije Julijan Dimitrijević (Suvoborska greda), Dragan Simović (Zaštitimo Dobrinju i okolinu), Marina Pavlić i Savo Manojlović (Kreni-promeni).

Pozivamo sve koji ne žele rudnike litijuma, već zdravu životnu sredinu za sebe, svoju porodicu, rođake, prijatelje, komšije… da dođu na protest, da zajedno ne damo Pranjane, Dobrinju, Čačak, Moravu, Ovčarsko-kablarsku klisuru i čitavu Srbiju. Podsećamo, u toku je potpisivanje narodne inicijative kojom ćemo zahtevati izmenu Zakona o rudarstvu i trajnu zabranu eksploatacije i istraživanja litijuma i bora – navode iz organizacije SEOS.

Ističu da svi zainteresovani građani u Čačku mogu overiti potpis svakog utorka, srede i četvrtka do 1. aprila na šalteru broj 10 Gradske uprave Čačak (Župana Stracimira 1). Formulat+r se može preuzeti od aktiviste SEOS-a na štandu postavljenom na Gradskom trgu.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPozorišna predstava “Čorba od kanarinca“ pred čačanskom publikom
Sledeći članakEkonomska prognoza: Inflacija dvocifrena, BDP niži od planiranog, porašće deficit i javni dug

6 KOMENTARA

  1. 👏👏👏 Čačanin. I ja hoću sa unucima da provedem veče u šetnji na trgu. Neću da gledaju i slušaju koje koga. I da se kontaminraju raznim glupostima, mlatadžijama , dokonim osobama. Mali su ne mogu da im objasnim o čemu se radi. Zato neka idu u Pranjane, odakle nam dolazi vajna pesnikinja, tralala pesmica, Bralovićeva a blizu je Ravna gora.

  2. Kakve motike? Motke bre. Do kada da trpimo teror manjine? Radni ljudi hoće u subotu, da imaju mir, šetaju a ne da se sapliću o koje kakve dokoličare. Dosta više. Idite na livade. Tu se iskopava ruda, ako se i iskopava. A ne na asvaltu. Ne pravite nad budalama. Idite na Ravnu goru, Pranjane, Suvobor. Imate više prostora. Široko vam polje. More mrš.

  3. Kakve veze Čačak ima sa Rio Tintom litijumom? More tornjajte se tamo odakle dolazite i blejite, dokoni zgubidani. Neko reče da vam treba dati po motiku da kopate, bili biste produktivniji.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here