U subotu ponovo blokada puteva

12
1434

ČAČAK – Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) obaajavio je da će i ove subote, počev od 14 časova, građani blokirati puteve na različitim lokacijama širom Srbije, između ostalog i u Čačku.

Kako se navodi, na ovaj način građani će izraziti svoje neslaganje sa planiranjem otvaranja većeg broja rudnika litijuma, Zakonom o referendumu, Zakonom o eksproprijaciji, privatizacijom i intenzivnom eksploatacijom prirodnih resursa.

Predsednik je potpisao Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi. Obećali smo da ćemo u tom slučaju opet blokirati puteve u Srbiji. Reč se mora držatu, tako da ćemo u subotu u 14 časova održati obećanje i pozivamo narod Srbije da nam se pridruži i podrži ovu akciju. Ovoga puta blokade će biti i duže i šire. Pozivamo policiju da zaštiti svoj narod od svakog nasilja i da spreči incidente. Predsednik je najavio na konferenciji za štampu da pripadnici MUP-a neće reagovati, a pojedina udruženja bliska vlasti pozivaju na nasilje i time još više dižu tenziju. U tom svetlu, ističemo da će građani mirno i dostonjanstveno izraziti svoje nezadovoljstvo, a za svaki eventualni incident biće odgovorna vlast koja nema sluha da razume brigu naroda za opstanak Srbije, već ga bahato ponižava i preti reakcijom policije – navodi se u saopštenju SEOS.

Kada je reč o Čačku, kao i prošle subote biće blokiran magistralni put na punktu u Preljini.

Izvor: Morava info

Prethodni članakViše od 30 muzičara na sceni Doma kulture, koncert Akademskog orkestra akordeonista
Sledeći članakStagnira broj novozaraženih u Čačku i Moravičkom okrugu

12 KOMENTARA

  1. Uopšte nisam opasan. Dobar sam ko panja. Ali kad me bitange, dokon ološ i zgubidani uzjašu i ne daju da obavljam svoje radne obaveze onda ujedam. Jer radim, izdržavam porodicu a to je za mene zakon. A ti što samo pričaš radi nešto i ne kuckaj po raznim tastaturama. Uglavnom gluposti.

    • Ako si pazlivo slusao Predsednika mogao si cuti da on krivicu prebacuje na proslu vlast sto nije tacno. Prosla vlast je dala dozvolu za busenja radi istrazivanja i ispitivanja rezervi nalazista jadarita. Vucic pominje neko narusavanje strukture zemlje. Prica gluposti namenjene prostom narodu. Bitna je dozvola za eksploataciju odnosno iskopavanje rude koja jos nije data ali se ide u tom pravcu jer su dati lokacijski uslovi za idejne i glavne projekte. Pored toga prica Vucic da cemo cekati jos godinu dana na Studiju o uticaju projekta na zivotnu sredinu. Rio Tinto moze da dostavi projekat za 3 meseca. Nece da ceka. Sve ce se to, ako narod bude trpeo, zavrsiti odmah po formiranju nove Vlade. Nazalost. Kosovo nije na prodaju ali je izgleda Srbija na rasprodaju. Srecno nam bilo u zlatnom dobu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here