U Takovu održana promocija najmlađe klase podoficira Vojske Srbije

1
650

GORNJI MILANOVAC – Svečanost promocije najmlađe klase podoficira, nakon završetka osnovnog kursa za podoficire i klase srednjih vojnih škola, Vojska Srbije danas po prvi put organizovala u istorijskom Takovu kod Gornjeg Milanovca.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Najbolji polazinini 14. klase osnovnog kursa za podoficire su Aleksandar Ostojić, Milan Nikić i Milanko Sparić.

Velika je čast postati podoficir baš ovde u Takovu, gde je započet Drugi srpski ustanak i odakle potiče moderna srpska država, rekao je prvi u rangu 14. klase Osnovnog kursa za podoficire, rekao je vodnik Aleksandar Ostojić.

Današnjoj svečanosti prethodio je dug i težak, ali ujedno i zanimljiv period usavršavanja. Prethodnih šest meseci na Osnovnom kursu za podoficire, a pre toga i na liderskom kursu u Centru za obuku i usavršavanje podoficira, zajedno smo prolazili kroz kompleksan proces obuke, kako bismo nas 120 danas ponosno stali ispred vas, sa svešću kolika je čast biti podoficir Vojske Srbije – istakao je on i u ime kolega poručio da su spremni i namerni da svoje živote predaju na uslugu svom narodu i svojoj državi, željni da opravdaju ukazano poverenje.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Pored 120 profesionalnih vojnika 14. klase svečano je promovisano i 14 učenika Srednje stručne vojne škole koji su dobili prvi podoficirski čin.

Najbolji učenik 46. klase Srednje stručne vojne škole, novoproizvedeni vodnik Vojske Srbije Nikola Nikolić, poručio je u ime svojih kolega, da su tokom školovanja naučili kako treba da izgleda pravi podoficir.

Tvrdim da ćemo opravdati poverenje koje nam je ukazano i da ćemo časno i pošteno služiti otadžbini – naveo je Nikolić i zahvalio profesorima koji su im, kako je istakao, pružili vrhunsku stručnost i obučenost.

Najboljem učeniku 46. klase Srednje stručne vojne škole i trojici najboljih u rangu 14. klase Osnovnog kursa za podoficire, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović uručili su ručne satove.

Čestitajući najmlađim podoficirima Vojske Srbije, Vulin je rekao da je država jaka samo onoliko koliko je jaka njena vojska.

Svečanosti, koja je završena defileom jedinica i atraktivnim naletima “orlova” i helikoptera “gama”, Ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije, prisustvovali su i komandanti jedinica i glavni podoficiri brigada i centara za obuku Vojske Srbije, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, lokalne samouprave, rodbina i prijatelji najmlađih vodnika.

Izvor: MNA

Prethodni članakAzdejković najavio gej paradu u Čačku, pa priznao da je bila provokacija (FOTO)
Sledeći članakMarinović pred start nove sezone: Nikome nećemo prepustiti bodove u našoj dvorani

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here