U toku potpuna rekonstrukcija puta Trbušani – Prijevor, uništenog tokom izgradnje auto-puta

5
693

ČAČAK – U toku je potpuna rekonstrukcija puta Trbušani – Prijevor, koji je praktično u potpunosti uništen prilikom izgradnje deonice auto-puta “Miloš Veliki“ od Preljine do Pakovraća.

Saobraćajnica je duga četiri i po kilometra, a u novom profilu biće širine pet metara. Investicija je vredna 81 milion dinara.

Kako je objasnio gradonačelnik Čačka Milun Todorović, koji je danas obišao radove, do sada je urađeno pet kilometara metara oštećenog puta u Rakovi i oko 1,5 kilometar u Vranićima, trenutno je u toku izgradnja puta Prijevor – Trbušani, a u ostalim mesnim zajednicima u kojima su oštećeni lokalni putevi, kao što su Gornja Gorevnica, Milićevci, Trbušani, Ljubić, Sokolići i najveća deonica u Pakovraću, izgradnja ili rekonstrukcija, zavisno od potrebe, počeće na proleće sledeće godine.

Ono što smo obećali, počinje da se ispunjava. Naime, 32 kilometra saobraćajnica koje su uništene u 11 mesnih zajednica, biće ili rekonstruisane ili, uglavnom, izgrađene nove. Pre svega, veliku zahvalnost dugujemo građanima koji su tri godine zaista trpeli loše uslove, ali su bili svesni da je u pitanju kapitalna investicija i hvala im neizmerno na strpljenju. Imali su probleme sa prašinom i blatom, ali smo napokon u situaciji da realizujemo ono što smo obećali, a to je da sve uništene saobraćajnice budi popravljene i budu i bolje nego što su bile pre početka izgradnje auto-puta – rekao je Todorović.

Do sada je urađeno 12 kilometara saobraćajnica, a još 20 kilometara u pomenutim mesnim zajednicama biće rekonstruisano ili građeno na proleće sledeće godine.

Gradonačelnik Todorović danas je posetio i Mesnu zajednicu Ljubić, gde je u toku izgradnja tri saobraćajnice, odnosno tri kraka Ulice Gvozdena Paunovića, za šta je iz gradske kase izdvojeno devet miliona dinara. Kakao je rekao Todorović i ova investicija je veoma značajna, jer se ovi putevi nalaze u naseljenim mestima i na njih su građani ovog dela grada dugo čekali.

Izvor: Morava info

Prethodni članakIz saobraćaja isključena trojica vozača, dvojica drogiranih i jedan pijan
Sledeći članakOvo su programi u okviru proslave Dana grada

5 KOMENTARA

  1. Sramota,samo 5 m sirine???!!!
    Da je srece pa da se urade i ivicnjaci….
    Sa obzirom koliko je problema lokalnim mestanima doneo autoput okolni putevi bi trebalo da blistaju….

  2. U Ljubiću je nastavljeno sa asfaltiranje ulice,kraka Gvozdena Paunovića, ali je ista smanjena po širini za 60 cm, na obe strane… Pola ulice asvaltirano u punoj širini što je uradila ranija vlast, a pola smanjeno što je uradila ova vlast i to pred izbore zbog kupovine glasova… Tako rade naprednjaci… Sramota..

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here