U toku renoviranje nekoliko odeljenja bolnice, stigao aparat za snimanje pluća, grudnog koša i koštano-zglobnog sistema

3
1612

ČAČAK – U čačanskoj opštoj bolnici u toku je renoviranje nekoliko odeljenja, kao i nabavka nove opreme, izjavio je direktor ove zdravstvene ustanove dr Dejan Dabić.

On je naveo da su tokom kovid epidemije mnoga odeljenja oštećena, zbog čega je bilo neophodno da se po hitnom postupku uđe u renovoiranja i nabavke, što, kako je istakao, ne bi moglo da se ostvari bez značajnih donacija sugrađana i privrednika grada Čačka.

Rađeni su podovi, kupatila i mokri čvorovi na odeljenju hirurgije. U velikoj meri je renovirano interno odeljenje, počevši od krečenja, zamene sanitarije i nameštaja. U planu je i zamena venecijanera u sobama tog odeljenja. Skoro u potpunosti je renovirano grudno odeljenje, a očekujemo da će u narednim danima profunkcionisati i novi rentgen na grudnom odeljenju, tako da ćemo imati kompletu dijagnostiku se tiče snimanja pluća, grudnog koša i koštano-zglobnog sistema, tako da pacijenti neće morati da idu u zgradu takozvane nove bolnice na snimanja. Napominjem da je to aparat novije generacije, gde ćete odmah nakon slikanja pacijenta imati i snimak, neće biti razvijanja snimka kao nekad – naveo je dr Dabić, naglasivši da se radi o investiciji od, okvirno, 60.000 evra.

On je napomenuo da je odeljenje palijative skoro završeno što se tiče renoviranja, a počeli su radovi i na kožnom odeljenju.

Dr Dušica Šuluburić istakla je da su u renoviranju internog odeljenja učestvovale firme “Sloboda“, “Alfako“, “Atenik komerc“, “Ča term“, “Bolago“, “Maksima“ Lučani i “Izolator“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDeo šireg centra grada danas dva sata bez struje
Sledeći članakU “Risimu“ otvorena izložba Adama Pantića “Pas koji gleda dole“

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here