U Zavodu za javno zdravlje kažu da Morava nije zagađena, 150 takmičara pliva za Bogojavljenski krst

1
472

ČAČAK – Dan uoči velikog pravoslavnog praznika Bogojavljenja, na gradskoj plaži je sve spremno za obeležavanje ovog značajnog događaja.

Postavljene su platforme za plivače, tribina za gledaoce, formirano je jezero.

Moram istaći da smo sve pripreme za ovu značajnu manifestaciju priveli kraju. Preduzeće “Stejdž Pro“ je po dogovoru završilo svoj deo posla. Zaposleni u SC “Mladost“ su takođe svoj deo posla odradili, tako da maksimalno spremni dočekujemo plivanje za Časni Bogojavljenski krst. Zavod za javno zdravlje je juče dva puta, a danas jednom uzorkovao vodu i rezultati jasno govore da nema nikakvih eventualnih opasnosti po naše odvažne momke i devojke koji će sutra zaplivati u hladnoj Moravi. Pozivam naše sugrađane da u što većem broju dođu sutra na gradsku plažu i pre svega daju podršku svim učesnicima, ali i uživaju u jednoj lepoj i tradicionalnoj manifestaciji koja se održava u našem gradu već 15 godina – ističe direktor SC “Mladost“ Miloš Stevanić.

Organizatori ocenjuju da će ovogodišnje plivanje biti najmasovnije do sada, jer se prijavilo 150 učesnika.

Nakon svečane liturgije i litija, plivanje za Časni krst će se održati u 10 časova. U večernjim časovima program se seli u Dom kulture gde će najpre biti otvorena izložba, a potom će se održati i Bogojavljenska akademija. U intervalu od 10 do 15 časova svi koji žele mogu u medija centru Gradskog stadiona dobrovoljno dati krv.

Pored toga, manifestacija ima humanitarni karakter koji se ogleda u prikupljanju novčane pomoći za naše socijalno ugrožene sugrađane.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačak 94 nastavlja borbu za plej-of, sledi okršaj sa Zlatarom
Sledeći članakEksplozija u rudniku, povređena dvojica rudara

1 KOMENTAR

  1. Lažovčine prodane sendvičarske, idite do Lupnjače da vidite dugine boje. Dzukci jedni prevarantski, hoće li Milun i Stevanić da učestvuju??? Ti se ni leti ne kupaju na moravi…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here